Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Mariupolē sākušas darboties Krievijas mobilās krematorijas, lai slēptu savas armijas noziegumu liecības, pavēstīja Mariupoles pilsētas padome.

"Slepkavas slēpj savas pēdas. Mariupolē sākušas darboties Krievijas mobilās krematorijas. Pēc tam, kad Bučas genocīds guva plašu starptautisku skanējumu, Krievijas vadība deva pavēli iznīcināt pilnīgi visas liecības par savas armijas pastrādātajām zvērībām Mariupolē," teikts paziņojumā.

Pirms nedēļas atbilstoši piesardzīgākajām aplēsēm Mariupolē dzīvību zaudējuši 5000 mierīgo iedzīvotāju. Tomēr, ņemot vērā pilsētas izmēru, katastrofālos postījumus, blokādes ilgumu un sīvo pretošanos, dzīvību varētu būt zaudējuši vairāki desmiti tūkstošu mariupoliešu.

"Tieši tāpēc Krievija nesteidzas dot zaļo gaismu Turcijas misijai un citām iniciatīvām Mariupoles glābšanai un pilnīgai evakuācijai. Turklāt visus potenciālos okupantu zvērību lieciniekus cenšas identificēt filtrācijas nometnēs un iznīcināt," uzsvēra pilsētas padome.

Netīro darbu Krievijas armija uzticējusi kolaborantiem. Kā vēsta aculiecinieki, okupanti tīrīšanas brigādēs iesaista vietējos un "DTR" teroristus. Viņi savāc Krievijas iebrukuma rezultātā nogalināto Mariupoles iedzīvotāju līķus un tos sadedzina.

Tāda mēroga traģēdijas kā Mariupolē pasaule nav redzējusi kopš nacistu koncentrācijas nometņu laikiem, uzsvēra Mariupoles mērs Vadims Boičenko.

"Rašisti mūsu pilsētu pārvērtuši nāves nometnē. Diemžēl briesmīgā analoģija gūst arvien vairāk apstiprinājumu. Tā vairs nav Čečenija vai Alepo. Tā ir jaunā Osvencima un Maidaneka. Pasaulei jāpalīdz sodīt Putina briesmoņus," sacīja mērs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!