Foto: Kadrs no video
Ukrainā iebrukušo Krievijas bruņoto spēku operācijā Mariupolē piedalījies Čečenijas drošības spēku dalībnieks Ruslans Geremejevs, kuru Kremļa kritiķi uzskata par Krievijas opozicionāra un bijušā vicepremjera Borisa Ņemcova slepkavības organizētāju.

"[Čečenijas līderis Ramzans] Kadirovs lietotnē "Telegram" ielicis video par kadiroviešu piedalīšanos Mariupoles sagrābšanā. Tajā ir Ruslans Geremejevs, Borisa Ņemcova slepkavības organizētājs, kuru izmeklētāji pat nenopratināja krimināllietas ietvaros. Lūk, te tā ir - putiniskā Krievija visā krāšņumā," tviterī raksta Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija līdzgaitniece Ļubova Soboļa.


"Ņemcova slepkavības lietas figurants - Ruslans Geremejevs, tas pats, kas izmeklētājiem neatvēra durvis - beidzot ir atrasts," tviterī vēsta bijušais telekanāla "Doždj" žurnālists Iļja Šepeļins. "Mariupolē filmējas kadiroviešu videorullīšos, par to vēsta pats Kadirovs: "Mans dārgais BRĀLIS Ruslans Geremejevs vienmēr uzticēto lietu noved līdz galam"."

Krievijas izmeklētāju lietas materiālos Geremejevs kā iespējamais Ņemcova slepkavības pasūtītājs vai organizētājs nefigurē. Tika ziņots, ka izmeklētāji viņu mēģinājuši nopratināt, taču bez sekmēm, bet pēc tam viņš Krieviju esot pametis.

Ņemcova slepkavības lietā Geremejevam bija liecinieka statuss, un viņš tika izsludināts meklēšanā, taču viņš no izmeklētājiem slēpās un nekādas liecības nesniedza.

Ņemcovs tika nošauts 2015. gada 27. februārī Maskavas centrā, netālu no Kremļa. Pēc dažām nedēļām tika aizturēti pieci čečeni, kas tika apsūdzēti Ņemcova slepkavībā.

Tomēr Ņemcova tuvinieki un opozīcija apgalvo, ka slepkavības plānotāji nav atrasti, norādot, ka ar to ir tieši saistīts Čečenijas līderis Kadirovs, kas, iespējams, rīkojies saskaņā ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina rīkojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!