Foto: DELFI

Vēlēšanu iecirkņi Mariupolē un Krasnoarmijskā joprojām nav atvērušies, jo nav pienācīgi sagatavoti vēlēšanu biļeteni, ziņu aģentūrai AFP atklāja kāda vietējā amatpersona un ziņo Ukrainas mediji.

"Vēlēšanu iecirkņi Mariupolē neatvērās, jo biļeteni nebija sagatavoti," atklāja amatpersona.

Arī AFP žurnālists Mariupoles centrā novēroja, ka vēlēšanu iecirkņu durvis rīta pirmajās stundās bija slēgtas.

Ukrainas prezidenta Petro Porošenko bloka paziņojumā teikts, ka vēlēšanas Mariupolē pārtrauktas formālu iemeslu dēļ, proti, vēlēšanu biļeteni nav pienācīgi sagatavoti, nav pienācīgi kontrolēta to drukāšana un skaits un uzglabāšana.

Arī Krasnoarmijskā vēlēšanu iecirkņi ir slēgti, jo radušās problēmas ar biļetenu iespiešanu.

Porošenko partija pauda cerību, ka tuvāko nedēļu laikā Mariupolē tomēr izdosies sarīkot mēra un rajonu padomju vēlēšanas.

Porošenko partija un tās koalīcijas partneri gatavojas ierosināt izmaiņas likumā, kas ļautu noorganizēt vēlēšanas 15. novembrī, kad nepieciešamības gadījumā bija paredzēta mēra vēlēšanu otrā kārta.

Ukrainas cīņā ar Krievijas atbalstītajiem kaujiniekiem Mariupole ir stratēģiski svarīga pilsēta, kas veido zemes tiltu starp kaujinieku kontrolētajām teritorijām un Krievijas anektēto Krimu.

Jau vēstīts, ka svētdien visā Ukrainā, izņemot Krievijas atbalstīto kaujinieku kontrolētās teritorijas Donbasā, notiek pašvaldību vēlēšanas.

Tajās ievēlēs 22 apgabalu padomes, 213 rajona nozīmes pilsētu padomes, 462 rajonu padomes, 83 rajonu padomes pilsētās, 567 ciemu padomes un 9127 lauku padomes. Ukraiņiem jāizvēlas arī pašvaldību vadītāji apgabalu centros un virknē pilsētu. Par pilsētas galvu balso arī Kijevas iedzīvotāji, kur par pārvēlēšanu cīnīsies tagadējais Kijevas mērs Vitālijs Kļičko.

Ukrainas tīmekļa medijs "Korrespondent" ziņoja, ka ap plkst.9.30 pēc vietējā un Latvijas laika durvis nebija vēruši 237 vēlēšanu iecirkņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!