Foto: AFP/Scanpix/LETA

Marokas karaflote otrdien apšaudīja laivu ar migrantiem, kas nereaģēja uz tās pavēlēm, nogalinot vienu marokāņu sievieti un ievainojot vēl trīs cilvēkus, paziņoja vietējās amatpersonas.

Karaflotes patruļa bija "spiesta" atklāt uguni uz ātrlaivu, kuru vadīja Spānijas pilsonis, kas "atteicās paklausīt" pavēlēm Marokas ūdeņos pie Mdikfnidekas ciema, teikts varas iestāžu paziņojumā.

Apšaudē tika ievainoti četri migranti, tai skaitā marokāniete, kas no ievainojumiem nomira slimnīcā, sacīja vietējā amatpersona. Laivā esošie cilvēki bija nogūlušies un nebija redzami.

Laivu vadījušais spānis apšaudē nav cietis, bet vēlāk tika aizturēts un ir uzsākta izmeklēšana, piebilda tas pats ziņu avots.

Maroka ir svarīga tranzītvalsts Aizsahāras afrikāņiem, kuri caur Spāniju mēģina nokļūt Eiropā. Maroka šomēnes paziņoja, ka kopš gada sākuma ir izjaukusi 54 000 nelegālo migrantu mēģinājumus šķērsot Vidusjūru ceļā uz Eiropu, un starp šiem migrantiem bija apmēram 7100 marokāņu.

Kopš 2018. gada sākuma Spānijā pa jūru vai sauszemi ir ieradušies vairāk nekā 38 000 migrantu, liecina Starptautiskās migrācijas organizācijas (IOM) dati.

Kopš septembra sākuma sociālo mediju tīkli Marokā ir pārpludināti ar videoierakstiem, kuros redzams, kā jaunieši no šīs valsts dodas uz Spāniju ar piepūšamām laivām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!