Foto: AFP/Scanpix

Marokas policija reidā galvaspilsētā Rabatā aizturējusi "Daesh" kaujinieku grupējumu un konfiscējusi lielu daudzumu ieroču un munīcijas, ziņo valsts Kriminālās izmeklēšanas centrālā biroja pārstāvis Abdelhaks Elhiams.

Aizturētais grupējums tiek raksturots kā "visu laiku bīstamākais", kura plānotajos uzbrukumos ietilpa arī ķīmisko ieroču izmantošana. Starp aizturētajiem atradies arī kāds 16 gadus vecs zēns, kurš īpaši bijis apmācīts pašnāvnieku uzbrukuma veikšanai, kā arī kāds Francijas pilsonis.

Kopumā aizturēti 10 cilvēki un konfiscēts liels daudzums no Lībijas ievesta bruņojuma, tostarp automātiskie ieroči, pistoles,šautene un bioloģiskas un ķīmiskas vielas, kas varētu tikt izmantotas sprāgstvielu izgatavošanai. Starp aizturēšanas laikā konfiscētajām lietām atradies arī "Daesh" karogs.

"Šis grupējums ir ļoti atšķirīgs no parastas teroristu šūniņas, tā ir īsta specvienība," norādīja Elhiams, "desmit cilvēku grupa darbojās kā speciālo uzdevumu vienība pēc precīziem "Daesh" izstrādātiem plāniem." Viņi darbību izvērsa dažādās Marokas pilsētās, kā arī vienā bija izveidojuši treniņnometni.

Marokas Kriminālās izmeklēšanas centrālais birojs ziņo, ka kopš 2002. gada tas iznīcinājis jau 152 kaujinieku šūniņas, tostarp 31 kopš 2013. gada, kad Marokā sāka ienākt ar Sīrijas un Lībijas karadarbību saistīti grupējumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!