Tēvzemes savienības priekšsēdētājs, bijušais Igaunijas premjerministrs Marts Lārs uzrakstījis divas grāmatas, kas nāks klajā pirms Igaunijas neatkarības atjaunošanas gadadienas. Kā izsakās pats autors, grāmatu saturs ir subjektīvs, un tajās ir apskatīti pēdējie desmit gadi neatkarīgās Igaunijas dzīvē.
Pēc Konrāda Adenauera fonda pasūtījuma vācu valodā iznāks grāmata "Das estnische Wirtschaftswunder" ("Igaunijas ekonomiskais brīnums") un igauņu valodā - "Eesti uus algus" ("Igaunija: jaunais sākums").

Runa ir par divām dažādām grāmatām, kurās tiek ņemts vērā nākamo lasītāju loks, kam tās adresētas. Vācu valodā iznākošajā grāmatā vairāk atspoguļoti un analizēti politiskie jautājumi un Igaunijas straujā ekonomiskā izaugsme, turpretim igauņu izdevumā autors galveno uzmanību velta notikumu personiskajam vērtējumam, aģentūrai ETA pavēstīja izdevniecībā "Tanapaev".

Stāstot par desmit Igaunijas neatkarības gadiem, Lārs norāda, ka pats galvenais vēsturiskais darba darītājs ir bijusi Igaunijas tauta. "Protams, grāmatā notikumu gaita attēlota subjektīvi," raksta Lārs, uzsverot, ka viņš dalās ar lasītājiem personiskajā pieredzē un pārdzīvojumos.

Abas grāmatas izdod "Tanapaev".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!