Ingušijas prezidents Ruslans Auševs paudis atbalstu Čečenijas prezidentam Aslanam Mashadovam. Mashadovs tika "likumīgi ievēlēts", Ingušijas prezidents Auševs paziņoja intervijā, kas ceturtdien publicēta laikrakstā "Obščaja gazeta".
Mashadovs uzvarēja Čečenijas prezidenta vēlēšanās 1997.gadā, iegūstot 57 procentus vēlētāju balsu.

Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas novērotāji vēlēšanas atzina par likumīgām.

Arī Maskava sākotnēji atzina Mashadovu republikas prezidenta amatā, taču mainīja savu nostāju pēc tam, kad viņš atteicās izdot Maskavai kaujinieku komandierus.

Čečenijas kaimiņrepublika Ingušija uzņēmusi vairākus desmitus tūkstošu bēgļu, kuri pametuši Čečeniju tur notiekošā bruņotā konflikta dēļ.

"Es pazīstu Mashadovu, viņš ir cilvēks ar goda un cieņas principiem. Viņš bija virsnieks padomju armijā pirms tās sabrukuma un bija viens no labākajiem komandieriem. Tas izsaka daudz," sacīja Auševs, kas pats bijis padomju armijas virsnieks.

"Jā, Mashadovs pieļāvis dažas kļūdas," piemēram, saistoties ar ideologiem, kas tuvi [islāma fundamentālistu] kustībai vahabītiem un radikālākiem kaujinieku komandieriem, tādiem kā Šamils Basajevs, pauda Auševs.

Taču Maskavai jācenšas rast risinājumu situācijai Čečenijā, "kas nebūtu pazemojošs un apvainojošs visai tautai", viņš teica.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!