Milicija ceturtdien pēcpusdienā pēc vairākkārtējiem brīdinājumiem aizturēja aptuveni 10 cilvēkus, kas piedalījās nesankcionētā akcijā Maskavas Triumfa laukumā, tostarp, pēc dažādu avotu ziņām, arī cilvēktiesību aktīvisti Ludmilu Aleksejevu un radikālo rakstnieku un sabiedrisko darbinieku Eduardu Ļimonovu.

Aģentūra "Interfakss" ziņo, ka pēc vairākkārtējiem brīdinājumiem milicija aizturējusi aktīvākos akcijas dalībniekus. To aģentūrai apliecinājis kāds avots tiesībaizsardzības iestādēs, taču oficiāla apstiprinājuma šīm ziņām nav.

Tikmēr Aleksejeva pa tālruni aģentūrai apstiprinājusi, ka ir aizturēta un milicijas transportā tiek vesta uz iecirkni. Aizturēšana notikusi brīdī, kad viņa mēģinājusi nokļūt akcijas norises vietā. Savukārt par Ļimonova aizturēšanu informējis opozīcijas spēku koalīcijas "Cita Krievija" izpildkomitejas loceklis Aleksandrs Averins.

Aģentūras korespondents ziņo, ka līdzās Triumfa laukumā uzstādītajai eglei pulcējušies daudzu Krievijas un starptautisko masu mediju pārstāvji. Milicijas darbinieki aizturot tos akcijas dalībniekus, kas sāk izkliegt saukļus vai paceļ plakātus.

Iepriekš "Interfakss" vēstīja, ka akcijas norises vietā atrodas desmit autobusi ar "omoniešiem" un pieci autofurgoni aizturētajiem. Tāpat laukums norobežots ar metāla barjerām, lai gan tajā ir iespējams iekļūt. Tuvējās ielās izvietotas kravas automašīnas.

Aleksejeva, Ļimonovs un opozicionārās "Kreisās frontes" pārstāvis Konstatntīns Kosjakins vēlējās ceturtdien Triumfa laukumā organizēt mītiņu Konstitūcijas 31.panta aizstāvībai, taču varas iestādes neizsniedza atļauju šim pasākumam. Tomēr opozīcija un cilvēktiesību aizstāvji uzskata, ka akcijas aizliegums ir nelikumīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!