Maskavā aizturēti vairāk nekā 50 cilvēki, tostarp vairāki nekā 10 opozicionāri  (6)

Delfi

Foto: Reuters/Scanpix
Policija Maskavā sestdien aizturējusi vairāk nekā 50 cilvēkus, lai novērstu masu kautiņu, kas draudēja izcelties starp nacionālistu piketa dalībniekiem un pretiniekiem, kā arī vairāk nekā 10 opozīcijas pārstāvjus, kas bija iecerējuši sarīkot "vientuļo piketu" ķēdi, informē aģentūra "Interfakss".

Policija informēja, ka pēc sankcionēta piketa, kas notika Čistije Prudi, daļa tā dalībnieku devās pilsētas centra virzienā, kur, saskaņā ar iepriekšēju vienošanos, viņiem bija paredzēta "izskaidrošanās" ar neslāvu izcelsmes cilvēkiem.

"Policijas darbību rezultātā Lielās Ņikitinskas ielas rajonā un tuvējās šķērsielās tikai aizturēti vairāk nekā 50 slāvu un neslāvu izskata cilvēki. Pašlaik viņi nogādāti policijas iecirknī saukšanai pie administratīvās atbildības likumā noteiktā kārtībā. Līdz ar to Maskavas policijai izdevās novērst masu kautiņu," informēja Maskavas Iekšlietu pārvaldes pārstāvis.

Tikmēr Vēlētāju līgas dibinātāja, žurnāliste Olga Romanova raidorganizāciju BBC informēja, ka Maskavā aizturēti arī vairāk nekā 10 opozīcijas aktīvistu, kas vienatnē rīkoja piketus. Pēc viņas teikta, aizturēti 13 cilvēki, kas nogādāti policijā.

Viens no aizturētajiem, kustības "Pretošanās" līderis Nikolajs Beļajevs pastāstījis, ka aizturētie vienatnē rīkojuši neatkarīgas protesta akcijas. "Uz plkst.15:00 (pēc Maskavas laika) bija plānota piketu ar viena cilvēka piedalīšanos ķēde, no Lubjankas līdz Sarkanajam laukumam. Tiklīdz cilvēki tuvojās plānotajai vietai un izņēma plakātus, viņus nekavējoties aizturēja un ievietoja pārvietojamos izolatoros. Vairumā gadījumu policisti nestādījās priekšā un neizvirzīja nekādas apsūdzības," stāstīja aizturētais.

Pēc viņa vārdiem, iecirknī nogādāta arī deputāta Iļjas Ponomarjova palīdze Marija Baranova, kurai aizturēšanas laikā ievainota kāja. Starp aizturētajiem esot arī nepilngadīgie.

Jau ziņots, ka tūkstošiem Krievijas premjerministra Vladimira Putina atbalstītāju sestdien piedalījās demonstrācijās, lai atbalstītu viņa kandidēšanu prezidenta vēlēšanās un samazinātu pret Putinu vērsto protestu nozīmi.Vairāk nekā 20 tūkstoši cilvēku piedalījās demonstrācijās Krievijas Tālajos Austrumos un Sibīrijā, bet vēlāk līdzīga protesta akcija plānota arī viņa dzimtajā pilsētā Sanktpēterburgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!