Foto: AFP/Scanpix

Krievija pirmdien apsūdzēja Ukrainas varasiestādes "noziegumos pret savu tautu" Luhanskas apkaimē, kur notiek pretterorisma operācija.

"Šodien, 2.jūnijā, Kijevas varasiestādes pastrādājušas jaunu noziegumu pret savu tautu," apgalvoja Krievijas Ārlietu ministrija, aicinot Rietumus palīdzēt, lai nepieļautu Ukrainas nokļūšanu "nacionālā katastrofā".

Jau ziņots, ka Ukrainas drošības spēki sāk plaša mēroga operāciju pret nelikumīgajiem bruņotajiem formējumiem Luhanskā, vēsta organizācijas "Informatīvā pretestība" koordinators Dmitro Timčuks.

Militārajā operācijā tiek izmantota aviācija un bruņutehnika.

Operācijas mērķis ir neitralizēt teroristiskos grupējumus Luhanskā.

Jo īpaši operācija tiks vērsta pret nemierniekiem, kuri atrodas Luhanskas reģiona pārvaldes ēkā un Ukrainas Drošības dienesta reģionālajā ēkā.

Kā ziņots, promaskavisko separātistu un algotņu bandas naktī uz pirmdienu sāka uzbrukumu robežsargu bāzei Luhanskā. Kaujā iesaistījušies arī Ukrainas iznīcinātāji, kas uzlidojumā iznīcināja divas mīnmetēju vienības.

Kaujinieki Luhanskā pirmdien centušies notriekt Ukrainas bruņoto spēku iznīcinātāju, taču trāpījuši ar zenītraķeti apgabala administrācijas ēkā, nogalinot vismaz piecus cilvēkus, pavēstīja Iekšlietu ministrijas Luhanskas pārvalde.

Kā pavēstīja likumsargi, šāviens veikts no Ukrainas Drošības dienesta ēkas.

"Aculiecinieki redzēja, kā tika veikts šāviens. Taču raķete neaizlidoja lidmašīnas virzienā, bet mainīja kursu un trāpīja apgabala administrācijas logā, kur bija kondicionieris. Speciālisti runā, ka tā, visticamāk, bija raķete ar siltuma mērķēšanu un reaģēja uz siltumu, kuru izdala kondicionieris," pavēstīja milicijas pārvalde.

Tikmēr Krievijas propagandas kanāli ziņo, ka ēku sabombardējusi Ukrainas aviācija.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!