Jaunākajā "Mercer Human Resource Consulting" dzīves izmaksu pētījumā noskaidrots, ka šobrīd Maskava ir pasaules dārgākā pilsēta, izstumjot no pirmās vietas līdzšinējo līderi Tokiju, informē ārvalstu prese.
Otrajā vietā ierindojas Seula, kas kopš pagājušajā gada pacēlusies par trim vietām. Tokija ir trešā, un tai seko Honkonga. No pētījumā apskatītajām pilsētām vislētākā ir Asunsjona Paragvajā, kur dzīves izmaksas ir gandrīz trīs reizes mazākas nekā Maskavā, raksta "Breakingtravelnews".

Pētījumā aplūkotas 144 pilsētas sešos kontinentos, un tajā tiek salīdzinātas 200 preču un pakalpojumu cenas, tajā skaitā mājoklis, transports, pārtika, apģērbs, mājsaimniecības piederumi un izklaide.

Eksperti uzskata, ka šie dati norāda uz pārmaiņām pasaules tirgū. Tagad darba devējam nosūtīt savus darbiniekus uz Krieviju vai Koreju var izmaksāt dārgāk, nekā viņu nosūtīšana uz, piemēram, Japānu vai Šveici, kas jau izsenis tiek uzskatītas par dārgām valstīm.

Maskava ir pasaules un arī Eiropas dārgākā pilsēta. Par to jāpateicas lielajām mītnes cenām, jo pēdējā laikā novērotais nekustamā īpašuma tirgus uzplaukums ir licis ievērojami paaugstināt mājokļu cenas un īres maksu.

Londona ir otrā dārgākā pilsēta Eiropā un piektā pasaulē. Lai gan cenas ir nedaudz paaugstinājušās, tomēr sterliņu mārciņas nostiprināšanās attiecībā pret dolāru ir likusi Londonai šajā sarakstā nokrist par divām vietām uz leju.

Citas Eiropas dārgākās pilsētas - Ženēva (7.vieta), Kopenhāgena (8.vieta) un Cīrihe (9.vieta) arī ir nokritušas sarakstā par vienu vietu. Oslo (10.vieta) un Sanktpēterburga (12.vieta) palikušas savās iepriekšējās pozīcijās.

Kijeva no 54.vietas ir uzlekusi līdz 21.vietai, par ko jāpateicas vietējās valūtas nostiprināšanai attiecībās pret ASV dolāru. Savukārt Prāga no 22.vietas ir noslīdējusi līdz 50.pozīcijai. Eiropas lētākā pilsēta no pētījumā apskatītajām ir Leipciga.

Ziemeļamerikā dārgākā pilsēta joprojām ir Ņujorka, kas pasaules vērtējumā pakāpusies par trim vietām līdz desmitajai pozīcijai. Par dārgām tiek uzskatītas arī Losandželosa, Sanfrancisko un Čikāga.

Kanādas dārgākā pilsēta ir Toronto, bet Latīņamerikā – Sanpaulu un Riodežaneiro.

Vislētākā no pētījumā minētajām pilsētām ir Asunsjona, un vēl saraksta beigās redzamas tādas pilsētas kā Buenosairesa, Montevideo un Karakasa.

Sīkāku informāciju par "Mercer" pētījumu iespējam iegūtšeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!