Foto: AP/Scanpix

Krievijas galvaspilsētas vadība nolēmusi godināt novembrī mūžībā aizgājušo Kubas revolūcijas līderi Fidelu Kastro – viņa vārdā tikšot nosaukts laukums Maskavas ziemeļrietumos, vēsta portāls "Meduza".

Maskavas mērijas komisijas sēdē nolemts Kastro vārdā nosaukt laukumu pie Peščanas un Novopeščanas ielu krustojumiem, no avota Maskavas domē uzzinājos aģentūras TASS avots.

Vēstīts, ka Kubas revolūcijas līderis un ilggadējais valsts vadītājs Fidels Kastro mira 90 gadu vecumā 25. novembrī.

Fidels dzimis 1926. gada 13. augustā. Īsi pēc 20 gadu sasniegšanas viņš iesaistījās politiskās kustībās un drīz vien pievērsās kreisi revolucionārām idejām. Viņa vadībā tika īstenots partizānu karš, kurš noslēdzās ar revolucionāru uzvaru 1959. gadā. 1959. gadā Kastro vadīja nemiernieku spēkus, kas gāza diktatoru Fulhensio Batistu.

Savas varas gados viņš meta izaicinājumu 10 ASV prezidentiem, bet pēc viņa atkāpšanās no prezidenta amata Kuba ir mainījusies un ASV vairs oficiāli nav Kubas ienaidniece.

Kubas revolūcijas līderis Kastro varu nodeva savam brālim Raulam, kad 2006. gadā strauji pasliktinājās viņa veselības stāvoklis. Rauls Kastro par jauno Kubas prezidentu oficiāli apstiprināts 2008. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!