Krievijas galvaspilsētā dažu dienu laikā sasnigusi gandrīz mēneša nokrišņu norma, un pirmdien sniega segas biezums pilsētas ziemeļaustrumu daļā vietumis sasniedzis 63 centimetrus, pārspējot 44 gadus vecu rekordu. Svaigais sniegs sagādājis nopietnais raizes komunālo dienestu darbiniekiem, bet lielus priekus bērniem un suņiem.

Pēc Maskavas meteoroloģiskā biroja vadītāja Alekseja Ļahova teiktā, vidējais sniega segas biezums pilsētā šobrīd ir aptuveni pusmetrs. Iepriekšējais rekords Maskavā fiksēts 1966.gadā, kad pilsētā bija izveidojusies 62 centimetrus dziļa sniega sega.

Sniega novākšanā pirmdien iesaistītas vairāk nekā 17 000 sniega tīrīšanas mašīnas un 8000 pašizkrāvēju. Speciālās tehnikas kolonnas pavada autoinspekcijas mašīnas, palīdzot novērst sastrēgumus.

Kopš svētdienas no pilsētas izvesti 417 000 kubikmetri sniega. Ielās strādā arī 1100 sniega tīrīšanas brigādes - pa pieciem cilvēkiem katrā, bet notīrītās ielas jau pēc pusstundas nākas tīrīt no jauna.

Sētniekiem palīgā devušies iedzīvotāji, kā arī veikaliņu un kafejnīcu darbinieki, tomēr gājējiem daudzviet nākas pašiem iebrist taciņas cauri kupenām.

Pilsētas varas iestādes atzinušas, ka situācija ir ārkārtēja, un aicinājušas automašīnu īpašniekus pēc iespējas atteikties no personiskā transporta izmantošanas.

Maskavas lidostas, neraugoties uz stipro snigšanu, strādā normāli, skrejceļus pamīšus uz laiku slēdzot un tīrot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!