Otrdienas vakarā Maskavas centrā notika vērienīga protesta akcija pret opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija un viņa brāļa Oļega notiesāšanu.

Televīzijas kanāls "Doždj" informē, ka Manēžas laukumā un Tverskajas ielā pulcējušies vairāki tūkstoši demonstrantu. Policija aizturējusi vairāk nekā 170 aktīvistus. Tiek ziņots, ka demonstrācijas notikušas arī Sanktpēterburgā, pulcējot ap diviem tūkstošiem cilvēku.


Ap pulksten 19:40 OMON blīvā ķēdē sākusi izstumt cilvēkus prom no Manēžas laukuma. Tikmēr demonstranti izkliedz saukļus "Kauns, kauns" un "Krievija bez Putina".

Neilgi pēc demonstrācijas sākuma policija aizturēja Alekseju Navaļniju. Savu aizturēšanu mikroblogošanas vietnē "Twitter" viņš komentēja šādi: "Man ir prieks vismaz 15 minūtes būt par to vienību, bez kuras nevar savākties miljoni." un "Tas, ka mani aizturēja, nozīmē vienu – starp palikušajiem aizturēs par vienu mazāk."



Pēc aizturēšanas Navaļnijs nogādāts savā dzīvoklī. Viņš savā "Twitter" kontā informējis, ka aiz viņa durvīm stāv pieci drošības dienesta pārstāvji.

Demonstrācijas laikā aizturēta arī kāda sieviete. Pēc aculiecinieku teiktā, viņa "neko nav darījusi". Drošības iestāžu darbinieki atnākušos cilvēkus aicina pamest laukumu.

Demonstranti izkliedz saukļus "Nav Putina, nav kara", "Putins ir zaglis" un "Maidans neizies cauri".

Televīzijas kanāls "Doždj" ziņo, ka Manēžas laukumā parādījusies kazaku grupa. Viņi kanālam pauduši solījumu "tikt galā ar demonstrantiem".


Kā ziņots, Maskavas tiesa otrdien par 27 miljonu rubļu nozagšanu Francijas kosmētikas uzņēmumam "Yves Rocher" piespriedusi Navaļnijam trīsarpus gadu nosacītu cietumsodu, bet viņa brālim Oļegam Navaļnijam tajā pašā lietā piespriests trīsarpus gadu reāls cietumsods.

Pēc tiesas lēmuma pasludināšanas pārcelšanas uz otrdienu abu brāļu atbalstam sociālajos tīklos tika izveidota grupa, kuras dalībnieki vakarā gatavojas "tautas sapulcei" Manēžas laukumā, kas faktiski atrodas pie Kremļa sienām.

Savu piedalīšanos šajā protesta akcijā apstiprinājuši jau vairāk nekā 10 000 cilvēku. Tikmēr sociālajos tīklos lasāms, ka jau naktī uz otrdienu pie Manēžas laukuma novērota policijas speciālās tehnikas izvietošana.





Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!