Foto: Scanpix

Maskava protestē pret Ukrainas plāniem veikt raķešu izmēģinājumus pie Krimas, nokaitējot diplomātiskās attiecības starp valstīm, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Krievijas Federālā gaisa transporta aģentūra "Rosaviacija" pavēstīja, ka Ukraina aģentūru informējusi par plāniem veikt raķešu izmēģinājumus 1. un 2. decembrī Simferopoles apgabalā.

Krievijas aizsardzības ministrija norādīja, ka Ukrainas militārie atašeji ir informēti par Krievijas protestu pret raķešu izmēģinājumiem, kuri "pārkāpj Krievijas Federācijas teritoriālos jūras ūdeņus".

Savukārt Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Oleksandrs Turčinovs paziņojis, ka Ukraina ievēro protokolu. "Ukraina raķešu izmēģinājumus īsteno starptautisko saistību un līgumu ietvaros," norāda Turčinovs, aicinot Krieviju pārtraukt "histēriju un provokācijas".

Padomes sekretārs Turčinovs piebilda, ka Ukrainai ir tiesības veikt militārus testus jebkur tās gaisa telpā, ieskaitot Krimu.

Krievija 2014. gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014. gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!