Pirms trim gadiem Maskavā nogalināta amerikāņu biznesmeņa radinieki ir ierosinājuši lietu pret Maskavas mēru Juriju Lužkovu par slepkavu aizsargāšanu un izmeklēšanas bloķēšanu, paziņoja ģimenes advokāts.
Biznesmenis Pols Teitums tika nošauts 1996.gada 3,novembrī kādā metro stacijā Maskavas centrā. Teitums vadīja viesnīcu "Radisson Slavyanskaya" Maskavas centrā, un viņa slepkavība šokēja ārvalstu biznesa sabiedrību.

Lužkovs ir viens no Krievijas ievērojamākajiem biznesmeņiem, un Maskavas mērija bija viens no partneriem šajā viesnīcas uzņēmumā. Teitumam bija ilgas nesaskaņas ar saviem Krievijas partneriem par viesnīcas kontroli.

Vairāki Krievijas masu mediji un biznesmeņi ir apsūdzējuši Lužkovu korupcijā, bet šī prāva ir pirmā reize, kad viņu apsūdz tik nopietnā noziegumā.

"Jurijs Lužkovs ir spējis aizsargāt īstos slepkavas un nav ļāvis starptautiskām iestādēm veikt izmeklēšanu," teikts Teituma ģimenes advokāta Maikla Kimerera paziņojumā, kuru pa faksu saņēma "Associated Press" birojs ASV Arizonas štata Fīniksas pilsētā.

"Pola Teituma ģimene, neapmierināta ar to, ka Maskavas varas iestādes pienācīgi neizmeklē šo slepkavību un ASV valdība nav ieinteresēta iesaistīties, saprata, ka tās vienīgā iespēja ir ierosināt lietu," sacīja advokāts.

Paziņojumā nebija izpausta Teituma ģimenes pieprasītā kompensācija.

Aģentūra ITAR-TASS svētdien ziņoja, ka Teituma māsa un svainis Robina un Riks Furmaneki piektdien ierosinājuši lietu kādā Arizonas tiesā, pieprasot kompensāciju 36 miljonu ASV dolāru (21 miljona latu) apmērā.

Maskavas mēra administrācija svētdien nosauca šīs apsūdzības par "Lužkova politisko pretinieku izdomājumu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!