Piektdienas vēlā vakarā Maskavas centrā netālu no Kremļa nezināms cilvēks nošāvis pazīstamo Krievijas politiķi, prezidenta Vladimira Putina sīvu pretinieku un Jaroslavļas domnieku Borisu Ņemcovu, ziņo aģentūra TASS, atsaucoties uz tiesībsargājošo institūciju pausto informāciju.

"Nezināms slepkava nogalināja Borisu Ņemcovu ar četriem šāvieniem no pistoles. Šobrīd šajā vietā strādā izmeklētāji," teikts izplatītajā paziņojumā. Par slepkavību paziņojis Krievijas iekšlietu ministrs Vladimirs Kolokoļcevs.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs atklājis, ka Putins Ņemcova slepkavības izmeklēšanu pārņēmis savā kontrolē. "Putins atzīmējis, ka šai nežēlīgajai slepkavībai ir visas pasūtījuma slepkavības pazīmes, un tai ir provocējošs raksturs," sacījis Peskovs.

Ņemcovs liktenīgajā brīdī bijis kopā ar kādu sievieti, kura esot ieradusies tikties ar viņu no Ukrainas. Sieviete ir dzīva un aizvesta uz nopratināšanu, ziņo "Meduza.io".

Brīdinām, attēlos redzams nepatīkams skats:



Bijušais Krievijas vicepremjers Ņemcovs bija kļuvis par vienu no redzamākajiem demokrātiskās opozīcijas līderiem un regulāri izteica asu kritiku Putina īstenotajai politikai.

Vēl janvāra beigās viņš izteicās, ka Putins ir sācis plaša apjoma karu, ar mērķi nodrošināt Krievijai sauszemes koridoru uz pērn okupēto Krimu, bet uz Eiropas Savienības (ES) sankcijām viņam ir "uzspļaut".

"Putins ir izgājis uz visu banku. Ir sācies plaša mēroga karš, kura mērķis ir Mariupoles sagrābšana un sauszemes koridors uz Krimu. Eiropieši arī ir paredzami. Sakarā ar uzbrukumu Mariupolei paziņoja par attiecību pasliktināšanos ar Krieviju un jaunām sankcijām. Bet viņam ir uzspļaut. Viņš ir nolēmis dzīvot pēc čučhes idejām un ir uzaicinājis [Ziemeļkorejas diktatoru] Kimu Čenunu uz Uzvaras dienu," skaidroja Ņemcovs.

"Kaut arī sankcijas pasliktina krievu tautas dzīvi, viņa reitingu tas pagaidām neietekmē. Tā kā uz tautu viņam ir uzspļaut, bet uz reitingu - ne, viņš uz sankcijām reaģē mierīgi. Lūk, kad Krievijas tauta sapratīs, ka Putins - tā ir krīze un ka Putins - tas ir karš, un kad sapratīs - ja ir Putins, ir krīze, nav Putina, nav krīzes, lūk, tad nekādu uzbrukumu Mariupolei, Hersonai un tā tālāk nebūs. Bet pagaidām viss ir atkarīgs no ukraiņu apņēmības un drosmes. Un vairāk ne no kā," rezumēja Ņemcovs.

Sakarā ar Krievijas politiķa nāvi Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs izteicis līdzjūtību viņa ģimenei un norāda, ka Krievijai ir jāveic ātra un pilnīga izmeklēšana, lai rastu atbildes.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!