Foto: AP/Scanpix

Maskavā aizturēta persona, kuru tur aizdomās par 17. janvārī notikušo uzbrukumu Maskavas Lielā teātra baleta trupas vadītājam Sergejam Fiļinam, otrdien vēsta aģentūra "Itar-Tass". Maskēti uzbrucēji Fiļinam sejā toreiz ielēja skābi.

Aizturētais jau esot nopratināts, bet viņa personība netiek atklāta, aģentūra uzzināja Iekšlietu ministrijā. Izmeklētāji norāda, ka šai personai nav nekāda sakara ar baleta trupu, viņš esot vien nozieguma izpildītājs.

Jau vēstīts, ka 42 gadus vecajam Fiļinam 17. janvāra vakarā Maskavā uzbruka maskēti vīrieši un ielēja sejā skābiKrievijas slavenākās baleta trupas vadītājs guva nopietnus sejas apdegumus un cīnījās par redzes saglabāšanu.

Meklējot 17. janvāra uzbrukuma cēloņus, tiek pieļauta iespēja, ka tas saistāms ar nesaprašanos un iekšējām intrigām starp vairākiem baletdejotāju grupējumiem Maskavas Lielā teātra baleta trupā.

Oficiālajā Lielā teāra paziņojumā teikts, ka uzbrucējs uzrunājis Fiļinu īsi pirms viņš vēris savas mājas kāpņutelpas durvis, un, māksliniekam pagriežoties, ielējis viņam sejā skābi. Baletdejotāju ievērojis tuvējās autostāvvietas apsargs un izsaucis palīdzību.

Krievijas medijiem komentēja Maskavas Lielā teātra izpilddirektors Anatolijs Iksanovs, Sergejs Fiļins bijis "bezkompromisu" vadītājs. "Ja kāds dejotājs, pēc viņa domām, nebija spējīgs nodejot vadošo lomu, tad tas tika noņemts no izrādes," skaidro Iksanovs.

Baleta trupas vadītājs februāra sākumā BBC norādīja, ka ir "pilnīgi pārliecināts", ka zina, kurš ir atbildīgs par uzbrukumu. Viņš gan neatklāšot peronu vārdus, kamēr notiek izmeklēšana. Fiļins pauda pārliecību, ka uzbrukuma mērķis bijis dabūt viņu prom no amata "uz ilgu laiku" un kaitēt Lielajam teātrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!