Foto: AFP/Scanpix

Maskava pirmdien noraidīja ASV bažas par Krievijas militārās klātbūtnes palielināšanos Sīrijā, norādot, ka tās militārā palīdzība Bašara al Asada režīmam nav nekas ārkārtējs.

"Krievijas puse nekad nav slēpusi faktu, ka tā sūta militāro aprīkojumu Sīrijas varas iestādēm, lai palīdzētu tām cīnīties pret terorismu," aģentūrai AFP sacīja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova, komentējot Krievijas Ārlietu ministra Sergeja Lavrova un ASV valsts sekretāra Džona Kerija telefonsarunu par Sīrijas jautājumu.

"Lavrovs apstiprināja, ka šāda palīdzība vienmēr ir tikusi piegādāta un tiek piegādāta," viņa piebilda.

Zaharova norādīja, ka viņai neesot informācijas par iespējamu Krievijas militārās klātbūtnes pastiprināšanos Sīrijā.

Krievija ir noliegusi, ka tās karavīri piedalās karadarbībā Sīrijā. Krievijas pozīcijas deputāts Dmitrijs Gudkovs no partijas "Taisnīgā Krievija" pirmdien paziņoja, ka ir nosūtījis oficiālu lūgumu aizsardzības ministram Sergejam Šoigu, jautājot, vai Sīrijā ir karojuši un gājuši bojā Krievijas karavīri.

Jau vēstīts, ka ASV valsts sekretārs Džons Kerijs sestdien telefonsarunā ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu pauda viņam bažas par mediju ziņoto par Krievijas militāro spēku izvietošanu Sīrijā.

Baltais nams nāca klajā ar šiem izteikumiem pēc tam, kad ar Sīrijas nemierniekiem saistītā sociālo mediju kontā tika ievietoti attēli, kuros parādītas Krievijas lidmašīnas un bezpilota lidaparāti Idlibas provinces tuvumā.

Saskaņā ar neapstiprinātām ziņām starp šīm lidmašīnām var būt mūsdienīgs Krievijas iznīcinātājs "Su-34", kāds nav Sīrijas bruņojumā.

ASV amatpersona apstiprināja, ka "Krievija ir lūgusi atļaujas militāriem lidojumiem uz Sīriju". "Mēs nezinām, kādi ir viņu mērķi," piebilda šī amatpersona.

Citās ziņās izteikts pieņēmums, ka Krievija vērsusies pret džihādistu grupējuma "Islāma valsts" kaujiniekiem, kas uzbrukuši Asada spēkiem.

Savukārt Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien paziņoja, ka ir pāragri runāt par Krievijas piedalīšanos militārās operācijās pret džihādistu grupējumu "Islāma valsts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!