Foto: Itar-Tass/Scanpix
Krievijas galvaspilsētā Maskavā milicija veic kratīšanu kompānijas "Inteko" centrālajā birojā. Šīs kompānijas īpašniece ir Jeļena Baturina, Maskavas bijušā mēra Jurija Lužkova dzīvesbiedre, ceturtdien informē aģentūra "Interfax".

Likumsargi ēkā ieradušies neilgi pēc darba dienas sākuma. Kompānijas darbinieki sapulcināti vienā no konferenču zālēm un viņiem aizliegts pārvietoties.

Kratīšana notiekot krimināllietas ietvaros par 13 miljardu rubļu (231 miljona latu) izkrāpšanu no bankas „Bank Moskvi”. Baturina notikušo dēve par politisko pasūtījumu.

"Inteko" tiek atzīts par vienu no lielākajiem nekustamo īpašumu projektu attīstītājiem Maskavā. Kamēr Lužkovs bija pilsētas mērs, viņš noliedza jelkādu saistību ar sievas biznesu.

Pirms viņa atstādināšanas 2010. gada rudenī, Krievijas plašsaziņas līdzekļi vēstīja par vairākiem projektiem, kuros "Inteko" vai radniecīgas kompānijas ir lobējusi Maskavas mērija.

Lužkovam tika pārmests, ka viņš ļāvis, lai iet bojā vēsturiskas celtnes, dodot vietu jauniem, pārsvarā sievas kompānijas virzītiem projektiem.

Par Baturinas darbību Krievijas prokuratūrā uzsāktas vairākas pārbaudes. Viņa patlaban uzturas Austrijā. Mītnes vietu ārvalstīs meklē arī Lužkovs.  Viņš pieprasījis uzturēšanās atļauju arī Latvijā, taču saņēmis atteikumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!