Foto: RIA Novosti/Scanpix

Svētdien notikušajās Krievijas prezidenta vēlēšanās, kurās uzvarēja premjerministrs Vladimirs Putins, Maskavā par uzvarētāju balsis atdevuši 46,95% vēlētāju, vēsta aģentūra “RIA Novosti”.

Pēc visu balsu saskaitīšanas noskaidrots, ka Maskavā līderis ar 46,95% balsu ir Putins, otrajā vietā ar 20,45% Mihails Prohorovs, liecina Maskavas Vēlēšanu komisijas interneta vietnē publicētā informācija.

Trešajā vietā ar 19,18% palicis Genādijz Zjuganovs, ceturtajā ar 6,35 Vladimirs Žirinovskis, piektajā ar 5,05% balsu Sergejs Mironovs.

Saskaņā ar Maskavas Vēlēšanu komisijas datiem, galvaspilsētā vēlēšanās piedalījušies 58,18% balsstiesīgo.

Jau vēstīts, ka Krievijā svētdien notikušajās prezidenta vēlēšanās ir uzvarējis premjerministrs Vladimirs Putins, iegūstot 63,75% balsu, un līdz ar to vēlēšanu otrā kārta nebūs nepieciešama, pirmdien paziņoja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Vladimirs Čurovs.

Pārējie kandidāti vēlēšanās bija Krievijas Federācijas Komunistiskās partijas izvirzītais Genadijs Zjuganovs, Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas kandidāts Vladimirs Žirinovskis, neatkarīgais kandidāts uzņēmējs un miljardieris Mihails Prohorovs un partijas "Taisnīgā Krievija" izvirzītais Sergejs Mironovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!