Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas policija aizturējusi pankroka un protesta grupas "Pussy Riot" dalībnieci Mariju Timofejevu, ceturtdien pavēstīja grupas dalībniece Marija Aļohina. Kopš pagājušās trešdienas akcijas, kad pie valsts iestāžu ēkām Krievijas galvaspilsētā tika izkārti varavīksnes karogi, likumsargi kopumā aizturējuši astoņus grupas aktīvistus.

"Aizturēja Mariju Timofejevu, ved uz Basmanijas iekšlietu daļu," ziņu aģentūrai "Interfax" sacīja Aļohina.

7. oktobrī, kad Krievijas prezidents Vladimirs Putins svinēja savu 68. dzimšanas dienu, "Pussy Riot" dalībnieki Maskavā sarīkoja akciju pret homofobiju un pie vairākām valsts iestāžu ēkām izkāra varavīksnes karogus.

Nākamo dienu laikā tika aizturēti septiņi akcijas dalībnieki.

Aktīvisti varavīksnes karogus izkāra arī pie Kultūras ministrijas, Federālā Drošības dienesta (FDD) un prezidenta administrācijas ēkām.

""Pussy Riot" sarīkoja akciju pret valstisko homofobiju, Maskavā izkarot varavīksnes karogus," pagājušajā nedēļā vēstīja Krievijas tīmekļa medijs "Mediazona".

"Šodien mēs dāvājam šo varavīksni kā trūkstošās mīlestības un brīvības simbolu - dāvājam visiem. "Varavīksne - tā ir Saule pēc lietus," jūs sacījāt. Bet mēs esam tie, kas dara visu, lai šī Saule beidzot parādītos," vēršoties pie Putina, norādīja akcijas dalībnieki.

Kremlim kritiski noskaņotā pankgrupa sniedz koncertus ārzemēs un izraisījusi plašu rezonansi ar savām radikālajām akcijām.

2012. gadā trīs grupas dalībniecēm pēc protesta Maskavas pareizticīgo katedrālē tika piespriesti cietumsodi.

Krievijas valdība izpelnījusies nosodījumu starptautiskajā arēnā par naida vairošanu pret seksuālajām minoritātēm.

"Pussy Riot" kritizējusi valsti par iejaukšanos LGBT kopienas pārstāvju dzīvēs.

Grupa aicinājusi valdību un personīgi Putinu ar likumu aizsargāt cilvēkus pret diskrimināciju viņu seksuālās orientācijas vai dzimuma dēļ.

Geju, lesbiešu un transpersonu nolaupīšana Čečenijā ir jāizmeklē, pieprasa grupa, bet likums, ar kuru aizliegta "homoseksuālisma propaganda",- jāatceļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!