Krievijas Federālā Drošības dienesta (FDD) direktors Nikolajs Patruševs piektdien paziņoja, ka Maskava piesola desmit miljonus dolāru lielu atlīdzību par informāciju, kas ļautu iznīcināt personas, kuras nogalināja Krievijas vēstniecības darbiniekus Bagdādē.
"Pretterorisma komiteja samaksās atlīdzību desmit miljonu dolāru apmērā par informāciju, kas ļautu īstenot šo mērķi," sacīja Patruševs.

Kā jau ziņots, Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien deva rīkojumu slepenajam dienestam atrast un nogalināt kaujiniekus, kas Irākā nolaupīja un nogalināja Krievijas vēstniecības darbiniekus.

Krievijas diplomāti Irākā tika nolaupīti 3.jūnijā, kad nezināmi kaujinieki Bagdādes rietumos uzbruka viņu automašīnai. Uzbrukumā gāja bojā Krievijas diplomātiskās misijas darbinieks Vitālijs Titovs, bet vēstniecības trešais sekretārs Fjodors Zaicevs, kā arī misijas darbinieki Rinats Agliuļins, Anatolijs Smirnovs un Oļegs Fedosejevs tika nolaupīti.

Starptautiskās teroristu organizācijas "Al Qaeda" vadītā Irākas nemiernieku koalīcija Mudžahedīnu padome pieprasīja, lai Krievija 48 stundu laikā izved savus spēkus no Čečenijas un atbrīvo ieslodzītos musulmaņus, pretējā gadījumā draudot nogalināt ķīlniekus.

Krievija atteicās pildīt šīs prasības un aicināja saudzēt diplomātu dzīvības, norādot, ka viens no četriem nolaupītajiem Krievijas pilsoņiem ir musulmanis.

Tomēr pagājušajā svētdienā kaujinieki internetā publicēja fotogrāfijas un paziņojumu par nolaupīto Krievijas diplomātu nogalināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!