Pirmdien Sanktpēterburgā sapulcējās aptuveni 15 000 cilvēku, kuri nosodīja notikušo asinspirti. Otrdien notiks protesta gājiens Maskavā, uz kuru, pēc valsts televīzijas aprēķiniem, pulcēsies ievērojami vairāk cilvēku, kuru skaits varētu sasniegt pat 150 000 cilvēku. Analītiķi domā, ka šis gājiens atbalstīs Vladimiru Putinu, kurš ir asi kritizējis valdību par tās rīcību ķīlnieku krīzes laikā.

Kritiķi apgalvo, ka Kremlis izrādīja nožēlojamu iniciatīvas trūkumu, un cilvēki vēlas uzzināt, kāpēc Krievijas drošības spēku mēģinājumi risināt situāciju bija tik nemākulīgi.

Pirmdien Ziemeļosetijas pilsētiņā Beslanā tika apglabāti vairāk nekā 100 bojā gājušie. Amatpersonas ir piešķīrušas laukumu blakus kapsētai futbola laukuma izmērā, lai būtu iespējams izveidot nepieciešamo skaitu kapavietu.

Pēc 53 stundu ilgās ķīlnieku krīzes Krievijas drošības spēki haotiski uzbruka skolai, rezultātā nogalinot vismaz 335 cilvēkus, aptuveni puse no tiem ir bērni. Ir izplatītas ziņas, ka 260 cilvēki ir pazuduši bez vēsts, bet daudzi no tiem varētu būt to cilvēku vidū, kuru mirstīgās atliekas ir atrastas, bet nevar tikt identificētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!