Foto: PantherMedia/Scanpix

Maskavā sašauts viens no trim čečenu brāļiem, kuri apsūdzēti žurnālistes Annas Poļitkovskas slepkavībā.

Kā ceturtdien pavēstīja advokāts Murads Musajevs, slepkavības lietā apsūdzētais Džabrails Mahmudovs ar šautu brūci kājā nogādāts slimnīcā.

Ārsti atzinuši, ka Mahmudovam paveicies, jo lode izgājusi caur kāju, neskarot artēriju.

Musajevs gan pauda neizpratni, ka notikuma vietā tā arī nav ieradusies policija, lai gan noticis uzbrukums un tajā ticis izmantots šaujamierocis.
Mahmudovam atļauts brīvi pārvietoties pa Maskavu, taču viņam noteikti ceļošanas ierobežojumi.

Apsūdzētā advokāts uzbrukumu saista ar tiesas prāvu.

"Cilvēki, kuri izsekoja Poļitkovsku, kuri nogalināja Poļitkovsku, joprojām ir brīvībā," pārliecināts advokāts.

LETA jau ziņoja, ka Krievijas tiesa jūlija nogalē sāka izskatīt lietu, kurā par Poļitkovskas slepkavību apsūdzēti pieci cilvēki. Lietas izskatīšana sākta, neraugoties uz to, ka žurnālistes bērni un viņu advokāti prāvu boikotē.

Slepkavības īstenošanā apsūdzēti četri čečeni un Maskavas policists.
Izmeklēšanas kritiķi norāda - lai gan tiek tiesāts aizdomās turamais nozieguma organizētājs un slepkava, nozieguma pasūtītājs joprojām ir brīvībā un viņa vārds publiski nav ticis nosaukts.

Poļitkovska savulaik iemantoja daudz ietekmīgu ienaidnieku ar saviem bezbailīgajiem rakstiem, kā arī prokremlisko grupējumu Čečenijā pastrādāto nežēlību atmaskošanu.

Poļitkovska, kas bija pazīstama Krievijas prezidenta Vladimira Putina un īpaši viņa Čečenijas politikas kritiķe, tika nošauta 2006.gada 7.oktobrī savas mājas kāpņu telpā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!