Maskavas austrumu daļā tirgū noticis sprādziens, kurā gāja bojā vismaz desmit cilvēki, ziņo Krievijas masu mediji.
Divstāvu tirdzniecības telpās noticis sprādziens, pēc jaunākās oficiālās informācijas sprādzienā gāja bojā desmit cilvēki, un 13 tika ievainoti, paziņoja Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijā. Visi cietušie nogādāti slimnīcā.

Ministrijā paziņoja, ka sprādziena rezultātā sagruva paviljona vieglās konstrukcijas 200 kvadrātmetru platībā.

Sākotnēji tiesībsargi uzskatīja, ka tirgū "Eirāzija" uzsprāga gāzes balons. Savukārt ministrija ziņo, ka paviljonā nostrādāja "nezināms spridzeklis". Pēc sprādziena ēku pārņēma liesmas.

Vēlāk Krievijas prokuratūra paziņoja, ka sprādziens bija viens. Sprāga bumba, kuras jauda bija aptuveni 1500 gramu trotila. Sprādziens notika starp diviem konteineriem, kuri atradās slēgtā tirdzniecības paviljonā. Blakus bumbai atradās gāzes balons, tāpēc sākotnēji tiesībsargi izvirzīja versiju, ka uzsprādzis gāzes balons.

Vēlāk tiesībsargi izvirzīja citu versiju – sprādziens kļuva par "kriminālo izrēķināšanos" vai komerciālo sacensību rezultātu, taču netiek izslēgta arī teroristiska akta versija.

Pēc aculiecinieku teiktā, bumba bija ievietota somā, kura tika atstāta kafejnīcā. Aculiecinieki redzējuši, ka divi nezināmi vīrieši atstājuši somu un aizmukuši prom.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!