Maskavas mērs Jurijs Lužkovs otrdien nosodīja meteorologus par nespēju prognozēt sniegputeni, kas šonedēļ paralizēja galvaspilsētas ielas un ceļus.

"Maskavas mērs ir ļoti neapmierināts ar Meteoroloģiskā centra darbu, jo viņi nespēj dot pat precīzu īstermiņa prognozi," paziņoja mēra pārstāvis Sergejs Cojs.

"Pirmdienas vakarā sinoptiķi prognozēja vienu centimetru biezu sniega segu, taču uzsniga 12 līdz 15 centimetrus bieza sniega kārta. Tā kļūdīties ir nepieļaujami," viņš teica.

Sniegputenis uznāca pēc mēnesi ilgas nenormāli augstas temperatūras Maskavā. 2.decembrī gaisa temperatūra dienā sasniedza 8,1 grādu pēc Celsija skalas, pārsniedzot 1898.gadā reģistrēto 7,1 grāda rekordu un aizkavējot pilsētas zooloģiskā dārza lāču došanos ziemas guļā.

Mēģinot reaģēt uz pēkšņo sniegputeni, pilsētas varas iestādēm neizdevās ātri attīrīt ceļus, un satiksmes sastrēgumi pirmdienas vakarā stiepās 900 kilometru garumā, ziņoja interneta satiksmes informācijas vietnes.

"Pilsētas dienesti, protams, darīja savu darbu, taču šādas kļūdas dārgi maksā un var tikt analizētas visaugstākajā līmenī," teica Lužkova pārstāvis.

Oktobrī Lužkovs izraisīja strīdus un jautrību ar savu ierosinājumu izmantot lidmašīnas, lai izkliedētu mākoņus, kad tie tuvosies Maskavai, un sniegs uzsnigtu ārpus pilsētas, tādējādi atvieglojot pilsētas ielu attīrīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!