Foto: Reuters/Scanpix

Maskavas policija sola nepieļaut provokācijas svētdien gaidāmajās Krievijas prezidenta vēlēšanās un pārtraukt jebkādas neatļautas akcijas, paziņoja Krievijas Iekšlietu ministrijas Maskavas Galvenās pārvaldes vadītājs Vladimirs Kolokoļcevs, vēsta BBC.

"Mums izraisa bažas plānotas akcijas, kuru vienīgais mērķis ir apšaubīt vēlēšanu procesa leģitimitāti. Mēs analizējām informāciju sociālajos tīklos un citos avotos un nonācām pie secinājuma, ka šādi mēģinājumi tiek plānoti. Paziņoju, ka uz provokācijām mēs reaģēsim ar visām likumīgām metodēm," klāstījis Kolokoļcevs.

Kolokoļcevs skaidrojis, ka iespējamās provokācijas ir tā dēvētais "karuselis" – vēlētājs no vēlēšanu iecirkņa iznes ārā biļeteni un nodod to kādai personai, kas nobalso par nepieciešamo kandidātu, taču reģistros nepaliek informācijas par šīs personas balsojumu. Pēc tam šo biļeteni mēģina iemest urnā kopā ar citiem.

"Šajā brīdi sagatavotie provokatori saceļ traci, un tas viss tiek pasniegts kā vēlēšanu pārkāpums, kas ļauj apšaubīt to leģitimitāti. Šādām akcijām ir tikai viens mērķis – sakūdīt pilsoņus uz nesankcionētām darbībām, kas var novest pie neprognozējamām sekām, tāpēc mēs reaģēsim ar visiem spēkiem un visām metodēm," sacījis Kolokoļcevs.

Viņš arī kritizējis internetā izplatītus aicinājumus "apbruņot cilvēkus ar armatūru, lāpstu kātiem un tamlīdzīgiem priekšmetiem". "Neiesaku nevienam mēģināt pārbaudīt Maskavas likumsargu spēku stingrību. Mēs piesaistīsim papildu spēkus Maskavai, un nav noslēpums, kāpēc," viņš norādījis.

Jau ziņots, ka Krievijas prezidenta vēlēšanām, kas gaidāmas 4.martā, Centrālā vēlēšanu komisija par prezidenta amata kandidātiem ir reģistrējusi valdošās partijas "Vienotā Krievija " izvirzīto premjerministru Vladimiru Putinu, Krievijas Federācijas Komunistiskās partijas izvirzīto Genadiju Zjuganovu, partijas "Taisnīgā Krievija" izvirzīto Sergeju Mironovu, Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas kandidātu Vladimiru Žirinovski, kā arī neatkarīgo kandidātu uzņēmēju un miljardieri Mihailu Prohorovu.

Uzvaru prognozē kādreizējam valsts prezidentam un pašreizējam premjeram Vladimiram Putinam. Opozīcija iebilst pret viņa atkārtotu nākšanu pie varas un pauž bažas par iespējamo rezultātu falsificēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!