Foto: stock.xchng
Maskavas mērs Jurijs Lužkovs parakstījis rīkojumu, ar kuru Krievijas galvaspilsētas tēla spodrināšanai ārzemēs šogad atvēlēti 225 miljoni rubļu (3,9 miljoni latu), vēsta laikraksts "Komsomoļskaja Pravda".

Šīs summas lauvas tiesu - 36,7 miljonus rubļu (635 tūkstošus latu) - nolemts tērēt, lai attīstītu starptautiskās attiecības ar Latviju, Kirgizstānu, Ukrainu, Armēniju, Abhāziju, Lietuvu un Bulgāriju. Vēl 25 miljoni rubļu (432 tūkstoši latu) paredzēti, lai svešvalodās izveidotu informācijas portālu par Maskavu. Ar tā starpniecību varasiestādes grasās klāstīt pasaulei par galvaspilsētu. Savukārt radio un televīzijas pārraidēm par Maskavu ārvalstu medijos paredzēti 17 miljoni rubļu (294 tūkstoši latu).

Kā uzskata varasiestādes, šādi tēlu veidojoši materiāli uz Maskavu no citām valstīm atvilinās ne tikai tūristus, bet arī investorus.

Neraugoties uz vispārējo krīzi, mērijā nav zaudējuši dūšu un cer gūt ekonomisku labumu no pilsētas tēla atjaunošanas.

Maskavas kā pievilcīgas investīciju pilsētas attēlošana kasei izmaksās vairāk nekā 22 miljonus rubļu (415 tūkstošus latu).

Daudz pieticīgāki līdzekļi paredzēti citiem ārzemju projektiem - veterānu organizācijām viens miljons, talantīgo bērnu mācībām divi miljoni, Maskavas namu darbam - seši miljoni rubļu (attiecīgi - 17 tūkstoši, 34 tūkstoši un 104 tūkstoši latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!