Veiktas izmaiņas noteikumos, kas nosaka kārtību, kādā apmeklējams Maskavas Kremlis: saskaņā ar grozījumiem Sarkanajā laukumā, Aleksandra dārzā un visā Kremļa teritorijā drīkstēs fotografēt tikai ar nelieliem un visvienkāršākajiem fotoaparātiem, savukārt, lai šo ekskursiju iemūžinātu ar digitālās vai lielgabarīta aparatūras palīdzību, būs nepieciešams saņemt komandanta atļauju.
Jaunie noteikumi paredz, ka atļauja nebūs nepieciešama, ja kino un video kameras nepārsniedz 25 cm garumu, fotoaparāta korpuss nav lielāks par 14 cm, kā arī foto objektīva garums nepārsniedz 7 cm.

Tomēr kinomīļiem ir jāievēro vairāki svarīgi nosacījumi: fotografēt drīkst tikai ārpus apsargājamajām teritorijām un ēkām, kā arī fotogrāfijas nevar tikt izmantotas masu saziņas līdzekļos vai pārpublicētas grāmatās.

Visos pārējos gadījumos vismaz 10 diennaktis pirms paredzētās foto sesijas jāsaņem komandantūras atļauja, kurā jānorāda datums, laiks, vieta un filmēšanas mērķis, kā arī visu pasākumā iesaistīto personu identitāte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!