Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas galvaspilsētas Maskavas Basmannijas rajona tiesa piektdien atzinusi par likumīgu Izmeklēšanas komitejas atteikumu pārkvalificēt apsūdzības opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavības lietā. Kā vēsta ziņu aģentūra TASS, tiesa nav apmierinājusi Ņemcova meitas Žannas lūgumu pārkvalificēt apsūdzības "slepkavībā" uz apsūdzībām par "apdraudējumu valsts vai sabiedriskā darbinieka dzīvībai".

Ar lūgumu noraidīt sūdzību tiesā uzstājās Izmeklēšanas komitejas pārstāvis. Viņš sacīja, ka "atbilstoši kriminālkodeksa 277.pantam apdraudējums politiskā vai sabiedriskā darbinieka dzīvībai ir jāīsteno ar mērķi apturēt šādu darbību".

Savukārt Ņemcova ģimenes advokāts Vadims Prohorovs skaidroja: "Nav nekādu šaubu - Ņemcova slepkavas zināja, ka viņš ir politisks darbinieks, un ka slepkavības brīdī viņš bija Jaroslavas apgabala domes deputāts."

"Noziedznieki apzinājās, kas ir upuris. Nav nekādu sadzīves vai komerciālu slepkavības versiju," viņš piebilda.

Ziņu aģentūrai "Interfax" informēts avots atklājis, ka lietas materiālos ir atspoguļots tikai tikai Ņemcova slepkavu savtīgais motīvs.

Pasūtītāju motīvs lietas materiālos nav minēts. "Šis jautājums ir iestrēdzis, jo slepkavības pasūtītāji pagaidām nav noskaidroti," norādīja avots.

Boriss Ņemcovs tika noslepkavots 27.februāra vakarā uz tilta Maskavas centrā līdzās Kremlim.

Opozīcijas atbalstītāji vainojuši Kremli Ņemcova slepkavībā, bet Krievijas varasiestādes kategoriski noliedz jebkādu saistību ar šo lietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!