Foto: EPA/Scanpix/LETA

Maskavas tiesa trešdien samazinājusi ieslodzījuma termiņu opozīcijas protestu dalībniekam Ivanam Podkopajevam, kuram sākotnēji par vardarbību pret policiju bija piespriesti trīs gadi cietumā.

Maskavas pilsētas tiesa nosprieda, ka Podkopajevam ieslodzījuma termiņš jāsamazina līdz diviem gadiem soda kolonijā, ziņu aģentūrai AFP apliecināja tiesas preses sekretāre.

Tiesa septembrī notiesāja gados jauno tehniķi par piparu gāzes lietošanu pret policiju aizvadītās vasaras protestu gaitā. Viņš savu vainu atzina.

Tā pati tiesa pirmdien atteicās atbrīvot uzņēmēju, kuram pagājušajā mēnesī tika piespriesti divi gadi cietumā par it kā notikušu uzbrukumu policistam.

Divu bērnu tēvs un ģimenes vienīgais apgādnieks Daņila Begļecs sākotnēji liecināja, ka demonstrācijā jūlijā nav piedalījies un protestu norises vietā atradies nejauši.

Pēc visa spriežot, cenšoties panākt soda samazināšanu, viņš vēlāk atzina, ka bijis vardarbīgs pret policiju.

Maskavas pilsētas tiesa viņa apelāciju noraidīja, neraugoties uz atbalstītāju lūgumiem viņu atbrīvot.

Vasarā tūkstošiem cilvēku izgāja demonstrācijās Maskavas ielās, pēc tam kad varasiestādes atteicās reģistrēt vairākus pazīstamus opozīcijas kandidātus Maskavas domes 8.septembra vēlēšanām.

Protestu kulminācijas laikā augustā Krievijas galvaspilsētas ielās demonstrācijās iesaistījās aptuveni 60 000 cilvēku.

Policija aizturēja vairākus simtus protestu dalībnieku. Lielākā daļa drīz vien tika atbrīvota, bet dažiem tika izvirzītas nopietnas apsūdzības.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!