Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijā Maskavas pilsētas tiesa noraidījusi apelācijas sūdzību par 24 Ukrainas jūrnieku aizturēšanu, kas šobrīd saistībā ar apsūdzībām par Krievijas robežas pārkāpšanu atrodas Maskavas izmeklēšanas izolatoros.

Ļefortovas tiesas spriedums, ar kuru ukraiņiem apcietinājums pagarināts līdz jūlija beigām, atstāts spēkā.

Maskavas nostāja jautājumā par ukraiņu jūrnieku iespējamo atbrīvošanu palikusi nemainīga, neraugoties uz ANO Starptautiskā Jūras tiesību tribunāla neseno lēmumu.

To laikrakstam "Vedomosti" apliecināja Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

"Nostāja nevar mainīties. Ir jānoslēdzas izmeklēšanai saistībā ar likuma par robežu pārkāpšanu un jānotiek tiesai," atbildot uz laikraksta jautājumu, vai Maskavas nostāja ir mainījusies pēc starptautiskās tiesas lēmuma, sacīja Peskovs.

Krievijas Ārlietu ministrija jau iepriekš norādīja, ka starptautiskās tiesas lēmums netiks pildīts.

Pagājušā gada 25. novembrī Krievijas bruņotie spēki Kerčas šaurumā, kas savieno Melno jūru un Azovas jūru, sagrāba trīs Ukrainas jūras spēku kuģus, kas tika aizvesti uz Kerčas ostu Krievijas okupētajā Krimā. Sagūstītos 24 ukraiņu jūrniekus, no kuriem trīs bija ievainoti, Krievija nogādāja Maskavā, kur viņiem piemērots drošības līdzeklis apcietinājums saistībā ar apsūdzībām par nelegālu robežas šķērsošanu.

Ukraina aprīlī vērsās starptautiskajā tribunālā, pieprasot, lai Krievija atbrīvo apkalpes locekļus un visus trīs kuģus.

Hamburgā bāzētais Starptautiskais Jūras tiesību tribunāls sestdien aicināja Maskavu nekavējoties atbrīvot 24 ukraiņu kara jūrniekus.

Tribunāla tiesneši arī atzinuši, ka Krievijai jāatdod Ukrainai trīs sagrābtie kuģi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!