Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV miljardieris Īlons Maskas pēc "Twitter" iegādes atlaidis direktoru padomi, tādējādi nostiprinot kontroli pār uzņēmumu, vēsta BBC.

Par veikto soli liecina ASV Vērtspapīru un biržu komisijas dokumenti. Tajos teikts, ka 27. oktobrī pēc Maska kunga pārņemšanas darījuma "izpildīšanas" viņš kļuva par vienīgo "Twitter" direktoru.

Starp deviņiem atlaistajiem direktoriem ir bijušais valdes priekšsēdētājs Brets Teilors un bijušais izpilddirektors Parags Agravals.

Masks "Twitter" iegādes līgumu par 44 miljardiem dolāru parakstīja aprīlī, bet jūlijā paziņoja, ka atsakās no darījuma, un apsūdzēja "Twitter" maldinošu paziņojumu izteikšanā par viltus kontu daudzumu šajā platformā.

Masks oktobra sākumā pauda gatavību tomēr turpināt "Twitter" iegādes darījumu un nosūtīja vēstuli "Twitter" ar piedāvājumu to pabeigt.

Masks pagājušajā nedēļā signalizēja par darījuma drīzu pabeigšanu, nomainot savu "Twitter" profilu uz "Chief Twit" un ievietojot video ar savu ierašanos kompānijas galvenajā birojā Kalifornijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!