Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV uzņēmējs Īlons Masks otrdien "Twitter" noliedza, ka būtu nesen runājis ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par Ukrainu, kā to pirmdien vēstulē klientiem apgalvoja ASV politologs un politiskā riska konsultāciju uzņēmuma "Eurasia Group" vadītājs Īans Bremers.

Kā vēstulē klientiem pirmdien rakstīja Bremers, Masks viņam teicis, ka nesen runājis ar Krievijas prezidentu.

Kā norādīja Bremers, šī saruna notikusi neilgi pirms Masks tviterī mudināja Ukrainu tiekties sarunu ceļā panākt atrisinājumu Krievijas iebrukumam, kā arī atteikties no Krimas uz visiem laikiem.

Tviterī atbildot uz jautājumu, vai ir tiesa, ka viņš runājis ar Putinu, pirms publicēt tviterī savus priekšlikums par kara izbeigšanu, Masks atbildēja noliedzoši.

"Nē, tā nav tiesa. Esmu runājis ar Putinu tika vienreiz, un tas bija pirms 18 mēnešiem. Temats bija kosmoss," tviterī otrdien apgalvoja Masks.

Tviterī otrdien atbildot uz citu vaicājumu, vai viņš būtu ar mieru atkal runāt ar Putinu, lai spriestu par iespējām miera plānam, Masks atbildēja: "Bezjēdzīgi, jo šobrīd krievu un ukraiņu prasības nepārklājas, pat ne tuvu."

"Eurasia Group" iknedēļas vēstule, kuras autors ir Bremers, tiek izsūtīta tūkstošiem individuālo un korporatīvo klientu.

Kā pēdējā vēstulē apgalvoja Bremers, Masks viņam pirms aptuveni divām nedēļām teicis, ka viņš ar Putinu runājis par prezidenta minimālajām prasībām kara izbeigšanai.

Šīs prasības, kas bija līdzīgas Maska 3. oktobra tvītos paustajiem priekšlikumiem, paredz, ka Ukraina cedē Krimu, pieņem oficiālu neitralitātes statusu, atzīst Krievijas veikto Luhanskas un Doneckas reģionu aneksiju.

Kā vēstulē skaidroja Bremers, viņš nolēmis ar informāciju dalīties Ukrainas problemātikai veltīto Maska tvītu dēļ.

"Es neplānoju par to rakstīt," skaidroja Bremers. Bet "šķiet svarīgi rakstīt par to, kas notiek".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!