Foto: AP/Scanpix/LETA
Brazīlijā vairāki desmiti tūkstošu cilvēku piedalījās demokrātijas atbalstam rīkotos mītiņos, atbildot uz nesenajiem eksprezidenta atbalstītāju protestiem, kuru laikā galvaspilsētā Braziljā notika iebrukums Kongresa ēkā, ziņo raidsabiedrība BBC.

Dažādās Brazīlijas pilsētās cilvēki izgāja ielās, lai izrādītu savu atbalstu jaunajam prezidentam Luisam Inasiu Lulam da Silvam un nosodītu 8. janvāra iebrukumu Kongresa ēkā. Daļa no valsts apdzīvotākās pilsētas Sanpaulu galvenās ielas bija nobloķēta. Cilvēku pūļi piepildīja teritoriju dziedot, dejojot un pieprasot taisnīgumu, vēsta BBC reportiere.

Daļa mītiņa dalībnieku ieradās ģērbti sarkanā krāsā, lai izrādītu savu atbalstu jaunajam Brazīlijas prezidentam. Mītiņa dalībnieki pieprasīja grautiņos vainīgo protestētāju sodīšanu. Sanpaulu pūlis pieprasīja cietumsodu eksprezidentam Žairam Bolsonaru. Mītiņus uzraudzīja arī policija

"Es nepiekrītu tam, kas notika Braziljā. Es nepiekrītu tiem, kuri uzskata, ka ar demokrātiju tu vari izmantot savu spēku, lai iznīcinātu demokrātiju. Lai gan ir tūkstošiem cilvēku, kuri uzskata, ka vēlēšanu rezultāti tika safabricēti, es gribu parādīt pasaulei un mūsu valstij, ka mums ir liels skaits cilvēku, kuri uzticas valdībai. Mēs varam uzticēties mūsu demokrātijai," sacīja viens no mītiņu dalībniekiem.

"Polarizācija ir liela problēma. Katram ir savas idejas un es nedomāju, ka ir iespējams dialogs starp abām pusēm," piepilda jaunās varas atbalstītāja.

Pirmdien, protestējot pret nesenajiem vēlēšanu rezultātiem, daļa no Brazīlijas iedzīvotājiem izgāja ielās un iebruka Kongresa ēkā, lai atbalstītu bijušo prezidentu Žairu Bolsonaru. Arestēti tika aptuveni 1 200 cilvēku, pievienojoties tiem 300 cilvēkiem, kas tika aizturēti dienu iepriekš.

Žairs Bolsonaru nosodīja notikušo un noliedza savu atbildību par notikušajiem protestiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!