Foto: Vida Press

Māte Terēze 4.septembrī tiks iecelta svēto kārtā, otrdien pēc kanonizācijas komitejas sanāksmes paziņojis Vatikāns.

Katoļu baznīcā, lai personu ieceltu svēto kārtā, nepieciešami divi "apstiprināti" brīnumi. Viens brīnums nepieciešams, lai apstiprinātu personas beatifikāciju jeb pasludināšanu par svētīgu, bet iecelšanai svēto kārtā nepieciešami divi brīnumi.

Pirmais brīnums Terēzei tika piedēvēts jau 2002.gadā, un uz Terēzes beatifikācijas ceremoniju Romā 2003.gadā ieradās vairāk nekā 300 000 cilvēku.

Otrais brīnums mūķenei tika piedēvēts decembrī, kad pāvests Francisks apstiprinājis Vatikāna kanonizācijas komitejas atradumu, kas piedēvē mūķenei kāda vīrieša izdziedināšanu no smagas smadzeņu slimības.

Terēze šķīrās no dzīves 1997.gada 5.septembrī 87 gadu vecumā.

Pagaidām nav zināms, kur notiks viņas iecelšana svēto kārtā, bet ļoti iespējams, ka tā būs Indijas pilsēta Kolkata, kut Terēze graustu rajonos nesavtīgi palīdzēja trūcīgajiem, slimajiem, vecajiem un vientuļajiem.

Kā atzinība par viņas darbu Kolkatā 1979.gadā Terēzei tika piešķirta Nobela Miera prēmija.

Vatikāns otrdien paziņoja, ka 5.jūnijā svēto kārā tiks iecelti arī 17.gadsimta poļu priesteris Staņislavs Papčiņskis un zviedru mūķene Marija Elīsabeta Heselblada, kas dzīvoja no 1870.gada līdz 1957.gadam. Savukārt 16.oktobrī svēto kārtā tiks iecelts meksikāņu kristiešu zēns, moceklis Hosē Sančess del Rio, kas dzīvoja no 1913.gada līdz 1928.gadam, un argentīniešu priesteris Hosē Gabriels del Rosario Bročero, kas dzīvoja no 1840.gada līdz 1914.gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!