Katoļu mūķene Māte Terēze no Kalkutas varētu tikt kanonizēta jau nākamā gada pavasarī, pirmdien raksta avīze "Il Messaggero", atsaucoties uz vārdā neminētiem avotiem Vatikāna Svēto lietu kongregācijā.
Ja minējumi izrādīsies pareizi, tas būs viens no visātrākajiem kanonizācijas procesiem Romas katoļu baznīcas visjaunāko laiku vēsturē.

Kā raksta "Il Messaggero", pāvests Jānis Pāvils II atbalsta ātro pieeju kanonizācijai, jo tā nāktu par labu cilvēkam, ar kuru viņam bija ļoti draudzīgas attiecības.

Māte Terēze nomira Kalkutā 1997.gada 5.septembrī, veltījusi visu mūžu palīdzības sniegšanai trūkumcietējiem. Vatikāna speciālisti sāka pētīt viņas lietu 1998.gada decembrī. Parasti lieta par kanonizāciju tiek iesākta ne ātrāk kā piecus gadus pēc kandidāta nāves.

Tēvs Braiens Kolodejčuks, kura uzdevums bija vākt pierādījumus, kas pamatotu viņas iecelšanu svēto kārtā, divus gadus ceļoja pa pasauli, savācot milzīgu daudzumu dokumentu un aculiecinieku liecību, kas, pēc viņa vārdiem, apstiprinot Mātes Terēzes svētumu.

Pierādījumi savākti uz 35 tūkstošiem lappušu un tika iesniegti Vatikānam pagājušā gada augustā.

Tajos ietilpst ar tuberkulozi un vēzi slimās 30 gadu vecās Monikas Besras brīnumainā izdziedināšana. Pacientes vēdera dobuma vēzis esot pazudis, kad Mātes Terēzes dibinātā Labdarības misionāru ordeņa mūķenes uzlikušas uz viņas ķermeņa medaljonu, kas reiz pieskāries viņas mirstīgajām atliekām.

Kanonizācija ir pēdējais solis pirms iecelšanas svēto kārtā. Brīnums ir nepieciešams priekšnoteikums kandidāta kanonizēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!