Foto: EPA/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien izteica līdzjūtību Latvijai saistībā ar traģisko negadījumu Rīgā.

Krievijas prezidents izsaka līdzjūtību bojā gājušo tuviniekiem, kā arī novēl cietušajiem ātru atlabšanu, teikts Kremļa preses dienesta izdotajā paziņojumā.

Kā jau LETA ziņoja, Krievijas Ārkārtas situāciju ministrija arī paudusi gatavību sniegt palīdzību Latvijai glābšanos darbos sabrukušajā tirdzniecības centrā Rīgā un traģēdijas seku novēršanā.

Kā aģentūrai ITAR-TASS sacīja ministrijas pārstāve Irina Rosiusa, Latvija var rēķināties ar Krievijas glābēju palīdzību.

"Saskaņā ar starptautiskiem nolīgumiem par ārkārtas situācijām Krievijas Ārkārtas situāciju ministrija būtu pateicīga par informāciju, kādā veidā tā var palīdzēt. Latvija vienmēr var rēķināties ar Krievijas glābēju palīdzību," sacīja Rosiusa.

Krievijas ārkārtas situāciju ministrs Vladimirs Pučkovs izteicis līdzjūtību traģēdijas upuriem, īpaši pieminot glābšanas darbos cietušos ugunsdzēsējus.

"Mēs esam dziļi satriekti par to, ka glābšanos darbos bojā gājuši [Latvijas] ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki," sacīja ministrs.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!