Foto: DELFI.lt
Lietuvā Mažeiķu rajonā Birbiliškes ciemā bruņots vīrietis pie degošas mājas piektdien sašāvis divus policistus, no kuriem viens miris, ziņo portāls "Delfi.lt".

Ugunsdzēsēji mājas krāsmatās atraduši līķi ar ieroci blakus, ir aizdomas, ka tas varētu būt uzbrucējs.

Ziņots, ka policijas patruļa pēc izsaukuma devās pārbaudīt ziņas par kādu bruņotu vīrieti, bet, ierodoties notikuma vietā pie degošas koka ēkas tika sagaidīta ar šāvieniem. 40 gadus vecs policists miris notikuma vietā, bet viņa kolēģe ievainota kājā.

Aizdomās turētais ir 1968. gadā dzimušais Stasis Brasa, kurš, kā iepriekš ziņoja policija, iespējams, pēc apšaudes devies uz netālu esošo mežu. Ņemot vērā, ka viņš var būt bruņots, policija aicināja iedzīvotājus viņam netuvoties, bet ziņot par atrašanās vietu.

Vīrieša meklēšanā iesaistīti lieli policijas spēki un pretterorisma vienība ARAS, kā arī helikopters. Meklēšanā Latvijas robežas pusē tika iesaistīti Latvijas policisti, ziņo portāls.

Valsts policija portālam "Delfi" iepriekš norādīja, ka, atsaucoties uz Lietuvas kolēģu lūgumu, sniedz atbalstu meklēšanā un ir izvietojusi papildspēkus Kurzemes un Zemgales reģionu pierobežas teritorijā, tāpat ir iesaistīts Valsts robežsardzes helikopters.

Savukārt ap pulksten 17.40 Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka, pamatojoties uz risku izvērtējumu, kā arī no Lietuvas kolēģiem saņemtās informācijas, ka vairs nav nepieciešams iesaistīt papildspēkus no Latvijas policijas, Valsts policija turpina strādāt ikdienas režīmā.

Ka ziņots, tiek pieļauts, ka aizdomās turētais varētu pats būt aizdedzinājis ēku. To dzēsa trīs ugunsdzēsēju brigādes. Ugunsdzēsēji arī pārbaudīja, vai ēkā nav cilvēku mirstīgo atlieku, iespējams, sievietes līķis.

Likumsargi uz šo vietu bija devušies jau ceturtdien, kad saņēma ziņas par vardarbību pret sievieti, taču aizdomās turētais līdz policistu atbraukšanai jau bija aizmucis.

Vīrietis policijas redzeslokā iepriekš nav nonācis un ieroča atļaujas viņam nav bijis, tāpēc, domājams, pa policistiem šāvis no nelegāla ieroča.

Nogalinātais policists Sauļus Žimants tiek raksturots kā viens no valsts labākajiem kinologiem, kurš saņēmis godalgotas vietas dažādās sacensībās.

Žimants bija precēts, bez tēva palikuši divi bērni - 2008. gadā dzimusi meitene un 2010. gadā dzimis zēns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!