Foto: The Guardian

ASV vēstniecība Londonā ieinteresējusies par trīs mēnešus veca zīdaiņa gaitām pēc tam, kad puisēna vectēvs, pildot ceļojuma vīzas pieteikumu, viņu nejauši identificējis par teroristu, vēsta medijs "The Guardian".

Hārvijam Kenjonam-Keirnam ar vecākiem vajadzēja doties savā pirmajā lidojumā uz Orlando Floridas štatā. Taču puisēna vectēvs Pols kļūdaini aizpildījis vīzas pieteikumu.

Uz jautājumu "Vai plānojat iesaistīties vai jebkad esat bijis iesaistīts terorisma aktivitātēs, spiegošanā, sabotāžā vai genocīdā?" vectēvs nejauši atķeksējis atbildes variantu "jā".

Par savu kļūmi Pols uzzinājis vien tad, kad mazdēlam atteikta ceļošanas atļauja. "Es nespēju noticēt, ka viņi notikušo neuzskata par kļūmi, un domā, ka trīs mēnešus vecs mazulis varētu kādam nodarīt pāri," skaidroja 62 gadus vecais Pols.

Mazulis no Pointonas, Češīrā, bija spiests doties 10 stundu ilgā braucienā uz ASV vēstniecību Londonā, kur ierēdņi viņu bija nolēmuši iztaujāt. Pārbrauciens izrādījās ilgāks nekā deviņas ar pusi stundas ilgstošais lidojums no Mančestras uz Orlando.

"Mazulis Hārvijs intervijā turējās braši un ne reizi neraudāja. Es iedomājos, ka varētu viņu atvest ietērptu oranžā kostīmā, taču pārdomāju," stāsta Pols. "Neizskatījās, ka viņiem būtu laba humora izjūta. Saprotams, ka zīdainis nekad nav iesaistījies genocīda īstenošanā vai spiegošanā. Taču viņš savā īsajā laikā ir sabotējis vairākas drēbītes. To gan es vēstniecībā nevienam neteicu."

Misēklis ģimenei izmaksājis ap 3000 mārciņu, jo jauno vīzu neizdevās iegūt pirms plānotajiem lidojumiem. Pirmie uz Orlando devās vecvecāki, līdzi ņemot mazmeitu Avu. Pāris dienas vēlāk viņiem pievienojušies vecāki ar Hārviju.

"Tā bija ļoti dārga kļūda, tomēr es cerēju, ka ASV vēstniecība apjēgs, ka tas bija vienkāršs misēklis," rezumē Pols, spriežot, ka īstenie teroristi diezin vai ar to dižotos vīzas pieteikumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!