Foto: AFP/Scanpix

ASV ātrās ēdināšanas milzis "McDonald's" plāno atvērt savas pasaulē pirmās tikai veģetārās ēstuves divos Indijas svētceļojumu centros, cenšoties iespiesties tirgū reģionos, kur govs ir svēta, bet liellopu gaļas ēšana ir tabu, vēsta laikraksts "Financial Times".

Divus veģetāros restorānus plānots atvērt nākamajā gadā Amritsarā, kur atrodas viena no galvenajām sikhu svētnīcām – Zelta templis, un mazā pilsētiņā Katrā, kura ir hinduistu svētceļnieku maršrutā uz Vaishno Devi kalnu svētnīcu – Indijas otro apmeklētāko svētvietu.

"McDonald's" lēmums atvērt veģetāros restorānus divās Indijas svētvietās atspoguļo ārzemju ēdināšanas uzņēmumu vēlmi pielāgoties vietējām prasībām, lai iekļūtu strauji augošā tirgū, norāda "Financial Times".

Par spīti tam, ka "McDonalds" Indijās ir jau kopš 1996. gada, visā valstī līdz šim ir atvērts tikai 271 ķēdes restorāns. Uzņēmumam, kurš pasaulē zināms ar savu liellopu gaļas burgeri, bija grūti nostiprināties Indijas tirgū, kur daudziem iedzīvotājiem govs ir svētais dzīvnieks, bet liellopu gaļu nelieto pat tie, kas nav veģetārieši. Pirmajā "McDonalds" ēstuvē gatavoja jēra burgerus, tomēr tie tika uzskatīti par pārāk trekniem un neguva popularitāti.

Pašlaik visos "McDonalds" ķēdes restorānos Indijā pasniedz vistas gaļas ēdienus un veģetāros piedāvājumus. Nākamo trīs gadu laikā uzņēmums vēlas dubultot savu restorānu skaitu valstī.

Jaunajos veģetārajos restorānos piedāvās jau esošos veģetāros ēdienus, bet to klāstu plānots palielināt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!