Foto: EPA/LETA
Vācijas medijos parādījušās ziņas, ka teroristiskais grupējums "Al Qaeda" nosūtījis uz Vāciju bruņotu grupu, kurai jāīsteno uzbrukums Reihstāgam, jāsagrābj ķīlnieki un jānogalina iespējami daudz cilvēku, vēsta interneta izdevums "The Local".

Žurnāls "Der Spiegel" sestdien ziņo, ka Vācijas drošības dienesti informāciju saņēmuši no kāda ekstrēmista, kurš pēdējo dienu laikā zvanījis federālajai kriminālpolicijai (BKA).

Viņš, domājams, vēlējies padoties un tāpēc atklājis savu līdzgaitnieku plānus. Šī informācija likusi iekšlietu ministram Tomasam de Mezjēram publiski brīdināt par iespējamajiem terora aktiem.

Zvanītājs, kurš pats neatrodas Vācijā, sacījis, ka izveidota teroristu grupa sešu cilvēku sastāvā. Divi no teroristiem jau pirms sešām nedēļām devušies uz Berlīni.

Atlikušie četri teroristi, kuru vidū ir kāds Vācijas pilsonis, kāds turks un kāds ziemeļafrikānis, Vācijā ieradīšoties tieši pirms uzbrukuma, kas plānots februārī vai martā.

Otru brīdinājumu Iekšlietu ministrija saņēmusi pirms divām nedēļām no ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB), kas sniegusi informāciju, ka starp "Al Qaeda" un Indijas šiītu grupējumu "Saif" noslēgta vienošanās par divu "Saif" kaujinieku nosūtīšanu uz Vāciju.

Paredzēts, ka indiešu teroristi 22.novembrī ieradīšoties Apvienotajos Arābu Emirātos, kur saņems jaunus identitāti apliecinošus dokumentus, lai pēc tam dotos uz Vāciju, izmantojot Šengenas zonas vīzas, kuras esot jau teroristu rīcībā.

Viens no teroristiem, kuri gatavo uzbrukumu Vācijā, esot Davuds Ibrahims, kas savulaik plānojis 2008.gada uzbrukumu Mumbajai.

"Der Spiegel" vēsta, ka FIB un BKA informāciju uztvērušas ļoti nopietni, taču ASV Centrālā izlūkošanas pārvalde (CIP), Vācijas ārējās izlūkošanas dienests BND un Vācijas Konstitūcijas aizsardzības birojs pret to izturoties skeptiskāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!