Foto: AFP/Scanpix
Vismaz 60 dažāda līmeņa Krievijas amatpersonas ir iekļautas "melnajā sarakstā" saistībā ar britu investīciju fonda "Hermitage Capital" juriskonsulta Sergeja Magņicka bojāejas lietu, un tām liegta ieceļošana Lielbritānijā, informē Krievijas masu medji, atsaucoties uz britu izdevumiem "The Guardian" un "Observer".

Britu Ārlietu ministrijas bijušais vadītājs Kriss Braiants "Guardian" informējis, ka imigrācijas ministrs Demjans Grīns it kā esot apstiprinājis šāda saraksta esamību. "Guardian" norāda, ka, mēģinot novērst starpvalstu attiecību pasliktināšanos, saraksts netiek publiskots.

"Sarunā ar Demjanu Grīnu es sapratu, ka par šiem cilvēkiem nepriecāsies. Izskatās, ka attiecībā uz šiem cilvēkiem ir ieviesti slepeni ierobežojumi," bijušo ministru citē "Observer".

Maskavas Helsinku grupas vadītāja Ludmila Aleksejeva aģentūrai "Interfakss" paudusi cerību, ka Lielbritānijas piemēram sekos arī citas Eiropas valstis.

Britu investīciju fonda "Hermitage Capital Management" konsultants un sadarbības partneris Magņickis tika apsūdzēts nodokļu nemaksāšanā un neskaidros apstākļos mira Maskavas cietumā "Matroskaja Tjišina" 2009.gada novembrī. Viņa nāve izraisīja plašu sabiedrisku rezonansi, tostarp arī Rietumu valstīs.

2011.gada jūlija beigās ASV Valsts departaments, nesagaidot Kongresa lēmumu, iesaldēja vairāku desmitu Krievijas amatpersonu banku kontus un liedza viņiem ieceļošanu ASV. Saskaņā ar 'Washington Post" informāciju "melnajā sarakstā" iekļauti aptuveni 60 uzvārdi.

ASV veica savu izmeklēšanu Magņicka slepkavības lietā, tā izraisot Krievijas sašutumu par iejaukšanos valsts iekšējās lietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!