Foto: Mavrix/Scanpix

Ar Bostonas spridzināšanā aizdomās turēto Tamerlanu Carnejevu saistītais čečenu izcelsmes vīrietis, kuru trešdien nogalināja Federālā izmeklēšanas biroja aģents, Carnajevu saistījis ar kādu trīskāršu slepkavību, atsaucoties uz ASV medijiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

27 gadus veco čečenu imigrantu Ibrahimu Todaševu, kurš bijis agresīvs un ar nazi uzbrucis likumsargiem, aģents nogalinājis trešdien dzīvokļu kompleksā Floridas štata Orlando, kur kopā ar diviem policistiem bija ieradies vīrieti nopratināt, ziņo BBC. Aģents, kurš guvis dzīvību neapdraudošus ievainojumus, nogādāts slimnīcā.

ASV mediji ziņo, ka Todaševs nopratināšanas laikā pirms incidenta esot atzinies līdzdalībā 2011. gada septembrī pie Bostonas notikušā trīskāršā slepkavībā, ar noziegumu saistot arī aprīlī Bostonas maratona laikā notikušajos sprādzienos aizdomās turēto Carnajevu.

Trīs vīriešu līķus ar pārgrieztām rīklēm un pār ķermeņiem izkaisītu marihuānu 2011. gada septembrī atrada īrētā īpašumā kādā Bostonas piepilsētā. Noziegums līdz šim nav atklāts, ziņo BBC.

Masačūsetsas štata amatpersonas komentārus par medijos izskanējušo Todaševa atzīšanos sniegt atteicās, norāda BBC.

Todaševs ir bijis policijas operācijas laikā nogalinātā Tamerlana Carnajeva draugs. Policija atklāj, ka Todaševs nodarbojies ar cīņas sportu un pirms aizbraukšanas no Bostonas pagājušajā gadā trenējies kopā ar Carnejevu, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Todaševs pirms tam bijis aizturēts par kādu konfliktu saistībā ar ceļu satiksmi un par kaušanos ar diviem vīriešiem autostāvvietas vietas dēļ, liecina policijas dati.

Jau ziņots, ka pie Bostonas maratona finiša līnijas 15.aprīļa pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros dzīvību zaudēja trīs cilvēki, bet 264 tika ievainoti.

ASV izmeklētāji aizdomās par Bostonas teroraktu sarīkošanu tur divus čečenu imigrantus - brāļus Džoharu un Tamerlanu Carnajevus. Tamerlans zaudēja dzīvību policijas operācijas gaitāSavukārt Džohars ir aizturēts.

Viņam izvirzītas federālās apsūdzības par masu iznīcināšanas ieroču lietošanu. Ja apsūdzības tiks pierādītas tiesā, 19 gadus vecajam čečenu imigrantam var tikt piespriests nāvessods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!