Ziemeļkorejas līdera Kima Čenira jaunākais dēls Kims Čenuns gatavojis atentātu pret savu vecāko brāli Kimu Čennamu, trešdien vēsta Dienvidkorejas laikraksts "Chosun Ilbo".

Atsaucoties uz avotiem dienvidkorejiešu valdībā, izdevums norāda, ka uzbrukuma plānu Kims Čenuns un viņa sabiedrotie sāka gatavot 2009. gada janvārī pēc tam, kad Čenuns izvēlēts par sava tēva pēcteci Ziemeļkorejas vadītāja postenī.

Pēc avotu datiem, Kima Čenira jaunākais dēls uzskatīja, ka "kaut kas ir jāizdara ar Kimu Čennamu, kuram ārvalstīs pārāk atraisījusies mēle".

Kā vēsta "Chosun Ilbo", no uzbrukuma sazvērnieki atteikušies Ķīnas spiediena dēļ, kuras teritorijā pēdējos gados dzīvo Kima Čenira vecākais dēls.

Kimam Čennamam esot plaši sakari ar Ķīnas augstāko amatpersonu bērniem.

Avoti arī norāda, ka ziemeļkorejiešu līdera pirmdzimtais nevēlas atgriezties dzimtenē, bet grib palikt uz dzīvi Ķīnā.

Kā ziņots, Kims Čennams intervijā japāņu televīzijas kanālam "TV Asahi" Pekinā paziņojis, ka iestājas pret varas grožu mantošanas principu, kas iedibināts viņa valstī.

"Es personīgi iebilstu pret trešās paaudzes dinastijas pēctecību," atzinis Kims Čennams. Viņš gan piebilda, ka šāda varas nodošana, iespējams, balstītā uz kādiem "iekšējiem faktoriem, kuri jāņem vērā".

Kā vēstīts, Kima Čenira jaunākais dēls Kims Čenuns Darba partijas kongresā iecelts divos vadošajos posteņos Ziemeļkorejā. Viņš kļuvis par Centrālās kara komitejas priekšsēdētāja vietnieku un vienlaicīgi viņam piešķirta ģenerālpulkveža pakāpe.

Daži eksperti prognozēja, ka šajā Ziemeļkorejas valdošās partijas sanāksmē Čenuns tiks ievēlēts par sava tēva pēcteci un Darba partijas ģenerālsekretāru. Taču kongresā šajā amatā atkārtoti pārvēlēts pats Kims Čenirs.

No trīs dēliem Čenuns visvairāk līdzinoties tēvam. Turklāt viņam esot vislabāk attīstītas vadības iemaņas - 27 gadus vecais Čenuns mācījies starptautiskajā skolā Šveicē.

Tikmēr Kims Čennams jau iepriekš paziņoja, ka nav ieinteresēts ieņemt Ziemeļkorejas vadītāja amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!