Ar Krievijas valdību saistīti hakeri uzlauzuši ASV Demokrātu partijas Nacionālās komitejas (DNC) datorus un nozaguši datus, tai skaitā pētījumus par republikāņu kandidātu prezidenta vēlēšanām Donaldu Trampu, otrdien vēsta laikraksts "Washington Post".

Kiberuzbrukumus bijis ļoti plašs, viena pieslēgšanās DNC datortīklam ilgusi veselu gadu. Hakeri varēja lasīt visus e-pasta ziņojumus un pārējo saraksti, atklāja DNC amatpersonas un drošības eksperti.

Nedēļas nogalē sistēmu no hakeru klātbūtnes izdevās iztīrīt, pavēstīja amatpersona un drošības eksperti. Nekāda ziedotāju, finansiālā vai personīga informācija nav tikusi apdraudēta, raksta "Washington Post".

Datordrošības firma "CrowdStrike", kas iztīrīja sistēmu no hakeru klātbūtnes, otrdien paziņoja, ka DNC lūgusi tās palīdzību pēc tam, kad aprīļa vidū tika atklāta iespējama hakeru darbība.

Firma norādīja, ka hakeri "iesaistījās plašā politiskā un ekonomiskā spiegošanā Krievijas Federācijas valdības labā, un, domājams, bija cieši saistīti ar Krievijas valdības ietekmīgajiem un ārkārtīgi spējīgajiem izlūkdienestiem".

Krievijas hakeri veikuši kiberuzbrukumus arī Trampa un demokrātu kandidātes Hilarijas Klintones vēlēšanu kampaņām, kā arī Republikāņu partijas politiskās rīcības komitejām, vēstīja laikraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!