Foto: AFP/Scanpix
Ņujorkas tiesa, kas izskata viesnīcas istabenes Nafisatu Dialo civilprasību pret bijušo Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektoru Dominiku Strosu-Kānu, noraidījusi Strosa-Kāna aizstāvju argumentus, ka toreizējam SVF izpilddirektoram bijusi diplomātiskā imunitāte, liecina laikraksta "New York Post" rīcībā nonākusī informācija.

Strosa-Kāna advokāti bija lūguši Ņujorkas tiesu pārtraukt civilprasības izskatīšanu, uzstājot, ka toreizējam SVF izpilddirektoram bijusi diplomātiskā imunitāte.

Jau ziņots, ka Dialo, kura apgalvo, ka Stross-Kāns mēģinājis viņu izvarot, pieprasījusi kompensāciju, taču tās apmērs netiek atklāts.

Ņujorkas štata varasiestādes 2011.gada 14.maijā sāka krimināllietu pret Strosu-Kānu, pamatojoties Dialo liecībās, kas SVF vadītāju apsūdzēja seksuāla rakstura uzbrukumā un izvarošanas mēģinājumā. Viņš tika arestēts un kādu laiku pavadīja apcietinājumā, bet pēc tam - mājas arestā. Pastāvot šaubām par apsūdzību ticamību, Ņujorkas tiesa pēc prokuratūras lūguma tās 23.augustā atcēla. Starplaikā Stross-Kāns no SVF izpilddirektora amata bija atkāpies.

Apsūdzības civilprasībā ir tādas pašas kā izbeigtajā krimināllietā. Istabenes aizstāvji norāda, ka 2011.gada 14.maijā, kad Dialo ieradusies iztīrīt Strosa-Kāna istabu, viņa cietusi "vardarbīgā un sadistiskā uzbrukumā".

Lai gan kā SVF vadītājam Strosam-Kānam bija diplomātiskā identitāte, pastāv uzskats, ka tā bija spēkā tikai tad, kad viņš pildīja oficiālos pienākumus.

Ja šajā civilprasībā uzvarēs Dialo, Strosam-Kānam būs viņai jāizmaksā kompensācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!