Foto: EPA/Scanpix/LETA
Saistībā ar Vācijas pilsētā Štutgartē nedēļas nogalē notikušajām nekārtībām, kuru laikā tika izlaupīti veikali, apcietināts arī Latvijas pilsonis, liecina vietējo mediju publikācijas.

Grautiņi, kuros piedalījušies ap 500 cilvēkiem, Štutgartes centrā izcēlās naktī uz svētdienu 21. jūniju. Nekārtību cēlēji ar pudelēm un akmeņiem apmētāja policistus, kā arī izdemolēja un izlaupīja veikalus.

Pēc nekārtībām aiz restēm nonākuši vairāki jauni vīrieši, raksta vietējais portāls "Stuttgarter-nachrichten". Savukārt vietējās policijas vietnē ziņots, ka sākotnēji par uzbrukumiem policijai un veikaliem arestētas 25 personas, no kurām septiņām pirmdien piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

16 līdz 33 gadus vecie apcietinātie aizdomās turētie ir Vācijas, Horvātijas, Irākas, Portugāles un Latvijas pilsoņi, teikts Policijas paziņojumā.

Vīriešiem draud apsūdzības par sabiedriskās kārtības traucēšanu, uzbrukumu amatpersonām, miesas bojājumu nodarīšanu un zādzībām vainu pastiprinošos apstākļos, skaidro "Stuttgarter-nachrichten".

Savukārt Latvijas Ārlietu ministrijā portālam "Delfi" norāda, ka Latvijas vēstniecība no Vācijas iestādēm nav saņēmusi informāciju par Latvijas valstspiederīgā aizturēšanu, kā arī neviens nav vērsies pēc konsulārā atbalsta ne vēstniecībā Berlīnē, ne Konsulārajā departamentā Rīgā.

Ziņots, ka nekārtības Štutgartē stingri nosodīja Vācijas Kanclere Angela Merkele.

Spriedze pilsētā pieauga īsi pēc pusnakts 21. jūnijā, kad policisti pārbaudījuši 17 gadus vecu Vācijas pilsoni, kurš bija turēts aizdomās par narkotiku lietošanu, atklāja policija.

Cilvēki, kas atradās pilsētas galvenajā laukumā – Pils laukumā – ātri sapulcējās ap jauno vīrieti un sāka apmetāt policistus ar akmeņiem un pudelēm. Tika izdauzīti stikli arī policijas automašīnām un izlaupīti veikali pilsētas galvenajā iepirkšanās ielā "Koenigstrasse".

Nekārtībās iesaistījās aptuveni 400 līdz 500 cilvēku.

Vācijas prezidents Franks Valters Šteinmeiers pirmdien uzsvēra, ka vainīgie ir jāsauc pie atbildības, norādot, ka apņēmīgi jāvēršas pret visiem, kas uzbrūk policistiem.

Vācijas iekšlietu ministrs Horsts Zēhofers pirmdien devies uz Štutgarti, lai klātienē novērtētu nekārtību sekas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!