Foto: Reuters/Scanpix
Uz "Apple" dibinātāja Stīva Džobsa nāvi reaģē visā pasaulē. Kolēģi, konkurentu kompāniju līdzstrādnieki, vienkārši lietotāji sēro par intelektuāla ģēnija un stipra cilvēka aiziešanu.

"The Daily Beast" publicē "Apple" darbinieku atziņas "Twitter". Kompānijas Sanfrancisko biroja inženieris Hārlijs Kūpers pauž: "Par visiem neprāšiem, pasaulei nepiemērotajiem, dumpiniekiem un nemiera cēlājiem, kas neatbilst standarta kanoniem. Par visiem, kas raugās uz pasauli citādi." Viņa kolēģis Bleiks Sīlijs piebilst: "Viņa mantojums nav viens konkrēts produkts. Viņa mantojums ir "Apple". Tā ir liela atbildība. Mums vajag atbildēt uz šo izaicinājumu, lai viņa darbs nebūtu velts, un tas izraisa mulsumu."

"ZDNet" atstāsta "Google" dibinātāja Larija Peidža teikto: "Ir ļoti skumji dzirdēt jaunumus par Stīvu. Viņš bija izcils cilvēks, kas guvis neticamus panākumus. Šķiet viņš varēja dažos vārdos izteikt to, par ko jums bija jāizdomājas pirms jūs par to vispār sākāt domāt. Viņš bija labsirdīgs un neliedza man padomu arī tad, kad es jau biju "Google " ģenerāldirektors. Viņš palīdzēja arī tad, kad pats jau jutās slikti."


"International Business Times" citē Ņujorkas mēru Maiklu Blumbergu, kurš atzīst, ka Amerika ir zaudējusi ģēniju, kuru atcerēsies tāpat kā Tomasu Edisonu un Albertu Einšteinu. Viņa idejas veidos pasauli nākamajām paaudzēm. "Pēdējos 40 gados Stīvs Džobs redzēja nākotni un iemiesoja to dzīvē vēl ilgi pirms pārējie spēja saskatīt horizontu," izsakās Blumbergs.

"San Francisco Сhronicle" uzdod jautājumu - kas notiks ar viņa radīto tehnoloģiju industriju bez Stīva Džobsa vadošā spēka?

Laikraksts atgādina, ka visu viņa radīto produktu iezīme bija "neirotiska uzmanības pievēršana vissīkākajām detaļām - vai runa būtu par Makintoša datoru, vai "Pixar" studijas grāvējiem jeb arī "iPod", iPhone" un "iPad". "Tehnoloģiju jomā viņš vienmēr izcēla praktisko pielietojumu un ierīču savietojamību, kas citu kompāniju produktu lietotājiem nereti lika plēst uz galvas matus", uzsver laikraksts.

Tā komentārā teikts:"Kas tehnoloģiju industriju bez Džobsa glābs no tās pašas? To jāuztver kā izaicinājumu, ko izteikusi ļoti nopietna figūra.Ja Stīvs Džobs bija "vecs" un, ja viņam bija jādod vieta kaut kam jaunam, tad lūdzu pacentieties, lai šis jaunais būtu viņa cienīgs."

Jau vēstīts, ka nožēlu par Džobsa agro aiziešanu un atzinību par viņa paveikto pauduši pasaules lielvalstu līderi. Viņu skaitā ASV prezidents Baraks Obama , Francijas prezidents Nikolā Sarkozī, Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs un citi.

Kā ziņots ASV datortehnoloģiju kompānijas "Apple Inc." dibinātājs Stīvs Džobss trešdien, 5. oktobrī, miris no aizkuņģa dziedzera vēža 56 gadu vecumā. . "Mēs ar dziļām skumjām paziņojam, ka Stīvs Džobss šodien miris," paziņoja Kalifornijā bāzētās firmas direktoru padome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!